Deniz Yatırım AGESA için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

Deniz Yatırım AGESA için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

Deniz Yatırım AGESA için hedef fiyat ve tavsiyesini paylaştı. İşte o rapor...

A+A-

Deniz Yatırım, AGESA-AgeSA için hedef fiyatını 149,7 TL'den 157,3 TL'ye, tavsiyesini "tut" tan "al"a yükseltti. Raporda şu satırlara yer verildi:

AL – Hedef Fiyat: 157,30 TL (12-ay)

AgeSA Hayat ve Emeklilik ile son dönemdeki gelişmeleri görüşmek amacıyla güncelleme toplantıları gerçekleştirdik. Bunun ışığında derlediğimiz notlar ve sigorta sektörüne yönelik değerlendirmelerimiz aşağıda yer almaktadır.

screenshot_8-007.jpg

Kısaca; AgeSA Hayat ve Emeklilik’i, (i) sektörün büyüme dinamikleri (ii) sermayedarlık yapısı (iii) geniş müşteri kitlesi ve dağıtım ağı (iv) temettü ödemeleri ile beğeniyoruz. Hisse, yılbaşından bu yana BIST 100 Endeksi’nin %27 üzerinde performans sergilemiştir. AgeSA Hayat ve Emeklilik (AGESA TI TI) için makro ve Şirket’e yönelik beklentilerimizdeki değişiklikler dolayısıyla 12-aylık hedef fiyatımızı 149,70 TL’den 157,30 TL’ye, TUT olan tavsiyemizi ise sunduğu getiri potansiyeli dolayısıyla AL olarak revize ediyoruz.

screenshot_9-005.jpg

■ Hem emeklilik hem de hayat segmentine artan ilgiyi, sermayedarlık yapısı ve çok kanallı dağıtım ağı sayesinde itici güç olarak arkasına alan Şirket, pazar payını süregelen süreçte artırmayı başarmıştır.

➢ Temmuz ayı itibarıyla emeklilik segmentinde %20’ye yaklaşan pazar payı ile lider konumdadır.
➢ Ocak-Temmuz dönemi itibarıyla hayat segmentinde %15’e yaklaşan pazar payı ile lider konumdadır.

screenshot_10-004.jpg

■ 2021 yılında AgeSA Hayat ve Emeklilik olarak yoluna devam eden Şirket, geride kalan 3 yılda:

➢ Yönetilen varlık büyüklüğü (AuM) %80, hayat tarafında yazılan brüt prim üretimi %93 ve hayat dışı tarafta yazılan brüt prim üretimi %55 büyüme (YBBO) elde etmeyi başarmıştır.

■ 2024 yılı verilerine baktığımızda:

➢ Yönetilen varlık büyüklüğü (AuM) yılın ilk yarısında yaklaşık 2 milyon katılımcı sayısı ile 195 milyar TL’ye ulaşmış durumdadır.

screenshot_11-003.jpg
➢ Hayat tarafında toplam prim üretimi Temmuz ayı itibarıyla geçen yıl toplamında elde edilen prim toplamını geçmiş konumdadır. 2023 yılında 7.484 milyon TL olan toplam prim üretimi, Ocak-Temmuz 2024 döneminde 7.728 milyon TL’ye ulaşmıştır. Bir önceki aya göre %10, yıllık bazda ise %94 artış gösteren hayat segmenti Temmuz ayı prim üretimi ise yılın 3.çeyreği için heyecan verici sonuçlara işaret etmekte.

➢ Hayat dışı tarafta ise Ocak-Temmuz 2024 döneminde geçen yılın aynı dönemine göre %82 büyüme elde etmiştir. Son olarak, var olan büyüme potansiyeline ek, 2025 yılında uygulanacak olan muhasebe standardının emeklilik teknik tarafını destekleyecek olmasını önemli gördüğümüzü hatırlatmak isteriz.

İlgili Haberler