Deniz Yatırım AKSA için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

Deniz Yatırım AKSA için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

Deniz Yatırım Aksa Akrilik (AKSA) için hedef fiyat ve tavsiyesini paylaştı. İşte o rapor...

A+A-

Deniz Yatırım, AKSA-Aksa Akrilik için hedef fiyatını 13,33 TL, tavsiyesini "al" olarak korudu. Raporda şu satırlara yer verildi:

Enflasyon Muhasebesi uygulamasının BIST’e kote şirketlerin büyük çoğunluğunda yürürlüğe girmesi nedeniyle Araştırma kapsamımızdaki şirketler için alışık olduğumuz düzen ve kapsamda kar tahminleri yapamadığımızı, 4Ç23 ve 1Ç24 rakamlarında olduğu üzere, bu dönem özelinde de bir kez daha hatırlatmak isteriz.
Öncelikle, tahminlerimizin enflasyon muhasebesinin etkilerini içerdiğini belirtelim. 2Ç24 dönemi görünümünden bahsetmek gerekirse; bakım çalışmaları ve tekstil sektöründeki zorlu dönem nedeniyle akrilik elyaf tarafı zayıf geçerken, teknik elyaf tarafında toparlanma devam ederek akrilik elyaf tarafındaki kaybı tam olarak olmasa da kısmen telafi etti.

Beklentimiz, Şirket’in 6.317 milyon TL satış geliri, 1.209 milyon TL FAVÖK ve 708 milyon TL net kar kaydedebileceği yönünde. Şirket 2Ç24 finansallarını 15 Ağustos tarihinde açıklayacak. Hatırlatmak gerekirse, Aksa Akrilik, 2Ç23 döneminde ise TMS 29 etkileri hariç bırakıldığında 4.005 milyon TL satış geliri, 839 milyon TL FAVÖK ve 373 milyon TL net kar açıklamıştı.
Aksa Akrilik için 12-aylık hedef fiyatımız 13,33 TL seviyesinde bulunurken, önerimiz AL yönünde. Hisse, yılbaşından itibaren BIST 100 endeksinin %9 altında performans sergilemiştir. Geriye dönük 12 aylık verilere göre hisse 20,6x F/K ve 9,5x FD/FAVÖK çarpanlarından işlem görmektedir.


İlgili Haberler