Deniz Yatırım TTRAK için hedef fiyat verdi, tavsiyesini paylaştı

Deniz Yatırım TTRAK için hedef fiyat verdi, tavsiyesini paylaştı

Deniz Yatırım TürkTraktör (TTARK) için hedef fiyat ve tavsiyesini paylaştı. İşte o rapor...

A+A-

Deniz Yatırım, TTRAK-TürkTraktör için hedef fiyatını 1423.2 TL, tavsiyesini "al" olarak korudu. Raporda şu satırlara yer verildi:

Türk Traktör’ün paylaştığı aylık verilere göre, 2024 yılı Temmuz ayında toplam traktör üretimi aylık bazda %6 artarken, yıllık bazda ise %23 oranında azaldı. Toplam üretim Temmuz ayında 3.507 adet düzeyinde gerçekleşti. Traktör ihracat adedi Temmuz 2024 döneminde aylık bazda %13 artışla, yıllık bazda ise %34 azalışla 1.160 olarak gerçekleşti. Türk Traktör’ün yurt içi satış adedi aylık bazda %2 artışla, yıllık bazda ise %15 azalışla 2.370 olarak görülmektedir.
Genel Değerlendirme: Temmuz ayı sonuçlarına baktığımızda, Şirket’in önceki aya göre rakamları olumlu gelişirken, geçen senenin aynı döneminin gerisinde sonuçlar açıkladığını görmekteyiz. Bu paralelde ilgili sonuçları TTRAK payları için nötr olarak değerlendiriyoruz. Türk Traktör için 12-aylık hedef fiyatımız 1423,20 TL seviyesinde bulunurken, önerimiz de AL yönünde. Geriye dönük 12 aylık verilere göre hisse 9,1x F/K ve 6,2x FD/FAVÖK çarpanlarıyla işlem görmektedir.


İlgili Haberler