Derimod (DERIM) Olağan Genel Kurulu Kar payı konusunda kararını verdi 

Derimod (DERIM) Olağan Genel Kurulu Kar payı konusunda kararını verdi 

Dermiod'un Olağan Genel Kurulu bugün toplanarak Yönetim Kurulu'nun 2023 yılı karından pay dağıtılıp dağıtılmamasına yönelik kararını oyladı ve kabul etti. 

A+A-

Dermiod Konfeksiyon Ayakkabı Deri Sanayi ve Ticaret A.Ş. Olağan Genel Kurulu bugün toplanarak Yönetim Kurulu'nun 2023 yılı karından pay dağıtılıp dağıtılmamasına yönelik kararını oyladı ve kabul etti. 

Bu göre Yönetim Kurulu'nun Şirketin büyümekte olan iş hacmi ve yatırımları nedeniyle, öz kaynak yapısını güçlendirimek amacıyla dağıtılabilir karın, olağanüstü yedek akçe olarak ayrılması yönündeki önerisi Olağan Genel Kurul toplantısında oylanarak kabul edildi. 

Şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınladığı açıklamasında şöyle denildi; 

"Şirketimiz tarafından Sermaye Piyasası Kurulunun Seri XI, No:29 sayılı tebliğ hükümleri çerçevesinde Uluslararası Finansal Raporlama Standartlarına uyumlu olarak hazırlanan ve PWC Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş. tarafından denetlenen 01.01.2023-31.12.2023 hesap dönemine ait finansal tablolara göre 2023 yılı 36.925.526 TL olan Dönem Karından sırasıyla; 24.642.416 TL hesaplanan vergilerin, 3.108.672,71 TL Birinci tertip Yasal Yedek Akçe'nin, düşülmesinden sonra 9.174.437,29 TL net dağıtılabilir Dönem Karının, büyümekte olan iş hacmimiz ve yatırımlar nedeniyle, öz kaynak yapımızın güçlendirilmesi için, olağanüstü yedek akçe olarak ayrılması hususu müzakere edilerek pay sahiplerimizin onayına sunuldu. Toplantıya katılanların oybirliği ile kabul edilmiştir."

İlgili Haberler