Deutsche Bank, S&P 500 Yıl Sonu Hedefini Yükseltti

Deutsche Bank, S&P 500 Yıl Sonu Hedefini Yükseltti

Birçok aracı kurum, S&P 500 için yıllık hedeflerini yükseltti ve bazıları endeksin 2024 yılına kadar 6.000 puana ulaşabileceğini öngörüyor

A+A-

Deutsche Bank, güçlü kurumsal kazançlar, artan hisse geri alımları ve yüksek risk iştahı nedeniyle S&P 500 endeksi için yıl sonu hedefini 5.500 puandan 5.750 puana yükseltti. Bankanın stratejistleri, 12 Eylül tarihinde yayınladıkları bir notta, "S&P 500 kazanç büyümesinin, resesyon dışı dönemlerde görülen tipik büyüme oranlarına paralel olarak düşük çift haneli seviyelerde güçlü bir şekilde devam ettiğini gözlemliyoruz" dediler.

Bu yıl, artan faiz indirimi beklentileri ve yapay zeka (AI) etrafındaki heyecan endeksi yukarı çekti. Birçok aracı kurum, S&P 500 için yıllık hedeflerini yükseltti ve bazıları endeksin 2024 yılına kadar 6.000 puana ulaşabileceğini öngörüyor.

Deutsche Bank, Mayıs ayında S&P 500 için yıl sonu hedefini 5.500'e çıkarmıştı. Banka, bu tahmini güçlü kurumsal kazançlara bağlamıştı. Ağustos ayında teknoloji hisselerinde yaşanan geri çekilmenin sona erdiğini ve hisse senetlerinin kazanç büyümesine paralel olarak yeniden toparlandığını belirtti.

g-006.jpg

Bankaya göre, işgücü piyasasındaki soğuma korkuları da Ağustos ayı bordro büyümesinin yılbaşından beri sabit kalmasıyla birlikte sona ermiş durumda. Deutsche Bank'ın stratejistleri, piyasayı destekleyecek unsurlar arasında "stoklama dönemine dönüş", teknoloji dışı sermaye harcamalarındaki artış, imalatın toparlanması ve tüketici güvenindeki yükselişin olduğunu vurguladı.

Banka, hisse geri alımlarının önümüzdeki yıl 1 trilyon dolardan 1,2 trilyon dolara yükselmesini bekliyor. Ayrıca, son dört aydır hisse senetlerine girişlerin güçlü seyrettiğini ve bu durumun mevsimsellik eğilimlerine meydan okuyarak kurumsal kazançları ve hisse senedi getirilerini artıracağını belirtti.

Deutsche Bank, S&P 500 şirketleri için hisse başına kazanç (EPS) tahminini 2024 yılı için 258 dolar, 2025 yılı için ise 285 dolar olarak teyit etti.

İlgili Haberler