Diyarbakır'da şiddetli patlama 4 ölü

Diyarbakır'da şiddetli patlama 4 ölü

Diyarbakır'da şiddetli bir patlama yaşandı, atlamada 4 kişi hayatını kaybetti 15 kişi yaralandı.

A+A-

Diyarbakır'da şiddetli bir patlama yaşandı. Patlamanın Hani ilçesi yolunda olduğu öğrenildi. Çok sayıda ambulans ve UMKE ekibi yola çıktı. Şiddetli patlama Diyarbakır şehir merkezinden de duyuldu.

Reuters'ın haberine göre, patlamada 4 kişi hayatını kaybetti 15 kişi yaralandı.

CNN Türk, haberi ilk duyurduğunda patlamanın polis okulu yakınında ve polis servis aracının geçişi sırasında olduğunu duyurdu. Haber kanalı daha sonra bilgiyi kaldırdı.

Doğan Haber Ajansı (DHA) muhabiri Canan Altıntaş, Diyarbakır’dan bildirdiğine göre patlamada üç kişinin yaralandı. Altıntaş'ın verdiği bilgiler şöyle:

"Birçok yerde bu patlama hissedildi. Vatandaşlar kendi muhitinde olduğunu zannetti. Sarıkamış Mahallesi’nde meydana geldi. Güvenlik güçleri bölgeye sevk edildi. İlk bilgilere göre patlamanın kaynağının bomba yüklemesi sırasında olduğu tahmin ediliyor. Yaralıların taşınması için ambulanslar yönlendiriliyor. Köylülerin yaralandığı söyleniyor. Üç yaralının olduğunu duyduk."

AA: Patlama, patlayıcı hazırlanırken yaşandı

Anadolu Ajansı da abonelerine geçtiği haberde, Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesi Sarıkamış Mahallesi'nde bir evde patlamanın yaşandığını söyledi. Ajans haberinde, patlamanın patlayıcı hazırlandığı sırada gerçekleştiği tahmin ediliyor.

Reuters, Diyarbakır'da patlama meydana geldiğini ve çok sayıda yaralı olduğunu duyurdu. Al Jazeera'ye konuşan emniyet kaynakları "Diyarbakır'daki patlama Sarıkamış köyünde PKK'lılar bir kamyonete bomba yüklerken meydana geldi" dedi. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.