Dogecoin %100 artışla 0,2 dolara yükselme yolunda

Dogecoin %100 artışla 0,2 dolara yükselme yolunda

Dogecoin bu yıl şimdiye kadarki en yüksek noktasından oldukça uzaklaştı. Bu yatay hareket ve yakın zamandaki düzeltme bir süredir devam ederken, fiyat hareketi daha geniş kripto piyasası hareketinin bir yansıması.

A+A-

Dogecoin hareketlendi. Son hareketiyle birlikte DOGE, tüccarlar arasında yükseliş beklentisinin merkezinde yer alıyor. En büyük meme coin olarak popülaritesi ve statüsü, ticaret topluluğu içinde iyimser duygular yaratmaya devam ediyor.

Kripto analisti Astronomer, DOGE'nin teknik açıdan güçlü bir boğa koşusu için hala hazır olduğuna inanıyor. Astronomer'e göre, DOGE'nin mevcut fiyat yapısı, onu 2023'ün 4. çeyreğinden bu yana diğer kripto para birimleri fiyat hareketlerinden ayıran göreceli bir güç sergiliyor ve madalyonun yakın gelecekte toparlanma ve hatta gelişme potansiyeline sahip olduğunu gösteriyor.

DOGE 0,2 Doların Üzerine Çıkma Yolunda

Astronom'un sosyal medya platformu X'te paylaştığı DOGE teknik analizi, kripto para biriminin 2023'ün dördüncü çeyreğinden bu yana fiyat hareketine dayanıyor. Kripto piyasası, BlackRock ve diğerleri tarafından Spot Bitcoin ETF'lerinin uygulanmasının ardından 2023 yılının 4. çeyreğinde son piyasa döngüsünü başlattı.

Bu olay, çok yıllı bir düşüş döngüsünün sonunu işaret ederek tüm kripto piyasasında yükseliş hissiyatına yol açtı. Sonuç olarak, birçok kripto para birimi önemli fiyat artışları yaşadı ve bu da onları yeni çok yıllı zirvelere ulaşmaya itti.

Birçok piyasa katılımcısı piyasanın hala büyük ölçüde yükseliş döngüsünde olduğunu iddia etse de, birçok kripto para birimi 4Ç 2023 fiyatlarının bile altında düzeltme yaptı. Ancak Astronomer, DOGE'nin 2024 yılının 3. çeyreğindeki değerinin üzerinde bir fiyat seviyesini korumayı başardığı için bu konuda öne çıktığını belirtiyor.

Bu yazının yazıldığı sırada, DOGE 0,1057 dolardan işlem görüyor. Meme coin, yılın başındaki fiyatına göre hala %29 artış göstermiş olsa da, yılın en yüksek seviyesi olan 0,22$'dan %52 oranında düzeltme yaptı. Ek olarak, DOGE, üçüncü çeyrek açılış fiyatı olan 0,121 $'dan %12 oranında düzeltme yaptı; önemli bir fiyat noktası. Kripto analisti Astronomer'a göre, kripto para biriminin şu anda ihtiyacı olan tek şey, yükseliş fiyatının geri dönüşünü sağlamlaştırmak için yeni bir yükseliş hareketini başlatması.

Dogecoin İçin Fiyat Hedefleri

Fiyat hedefi açısından, analist tarafından paylaşılan Dogecoin/Tether ABD fiyat grafiği, DOGE'nin mevcut değerini ikiye katlayacağını ve bu yıl içinde 0,22 $ fiyat noktasının üzerine çıkacağını öngörüyor. Analistin tahminleri daha da yükselişe geçerek DOGE'nin 0,26 doları aşabileceğini ve bunun da mevcut işlem fiyatından %145'lik kayda değer bir artışı temsil edeceğini öne sürüyor.

Bununla birlikte, son DOGE fiyat hareketi 0,22 dolardan önce çeşitli dirençler olduğunu gösteriyor. Yine de analist, DOGE bu yerel zirveyi başarıyla aştığında, madeni parayı çevreleyen yükseliş hissini daha da körükleyerek yenilenmiş ve sürekli bir yukarı doğru hareketi tetikleyebileceğinden emin olmaya devam ediyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir

İlgili Haberler