Dolar Fed tutanakları öncesinde dengeli seyrediyor

Dolar Fed tutanakları öncesinde dengeli seyrediyor

Dolar Fed tutanakları öncesinde dengesini korurken, kivi büyük faiz indiriminin ardından düştü.

A+A-

Dolar Çarşamba günü yatay seyrederek, geçen hafta yedi haftanın en yüksek seviyesine ulaşan keskin bir yükselişin ardından, yatırımcıların ABD'nin faiz oranı görünümünü değerlendirmek için duraklamasıyla yen ve diğer önemli para birimlerine bir miktar rahatlama sağladı.

Yeni Zelanda Merkez Bankası'nın (RBNZ) faiz oranlarını 50 baz puan düşürmesi ve daha agresif parasal genişlemeye açık kapı bırakmasının ardından Yeni Zelanda doları 0,60705 dolarla 19 Ağustos'tan bu yana en düşük seviyesine geriledi.

Bu haftaki seyrek ABD veri takvimi, geçtiğimiz Cuma günü güçlü istihdam raporunun doların yükselmesine neden olmasının ve piyasaların yaklaşan faiz indirimlerinin beklenen ölçeğini yumuşatmasının ardından bir duraklama sağlıyor.

Çarşamba günü (bugün) yatırımcılar, Fed'in Eylül toplantısının tutanaklarını alacak ve bu tutanaklar, o zamanlar kötüleşen bir işgücü piyasası gibi görünen ve bir politika yapıcı hariç hepsinin 50 baz puanlık bir indirimi kabul etmesiyle sonuçlanan tartışmaları gösterecek.

Ancak güçlü tarım dışı istihdam verisi, piyasaların yakın vadeli Fed faiz indirimi beklentilerini yeniden fiyatladığını gördü. CME FedWatch aracı, yatırımcıların şu anda çeyrek baz puanlık bir indirim için yaklaşık %85'lik bir şansa sahip olduğunu ve Fed'in faizleri değiştirmeden bırakma olasılığının düşük olduğunu gösterdi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler