Dolar sabit kaldı, sterlin enflasyon verisi öncesi düşüşte

Dolar sabit kaldı, sterlin enflasyon verisi öncesi düşüşte

Dolar, ABD perakende satış verilerinin yakın zamanda Fed'in faiz indirimine gideceği yönündeki bahisleri güçlendirmesinin ardından kayıplarını sürdürürken sterlin açıklanacak olan İngiltere enflasyonu öncesinde bir miktar gevşedi.

A+A-

Salı günü açıklanan rakamlar ABD perakende satışlarının Mayıs ayında neredeyse hiç artmadığını ve bir önceki aya ait verilerin önemli ölçüde daha düşük revize edildiğini göstererek ekonomik faaliyetin ikinci çeyrekte cansız kaldığını ortaya koydu.

Bunun hemen ardından dolar düşüşe geçse de, dolar endeksinde en büyük ağırlığa sahip olan euro'nun Fransa'daki ve daha geniş bloktaki siyasi endişelerden etkilenmeye devam etmesi nedeniyle kayıpları bir sepet para birimi karşısında sınırlı kaldı.

Euro son olarak marjinal bir düşüşle 1,0738 dolar olurken, dolar endeksi 105,28'de sabit kaldı.

Commonwealth Bank of Australia (CBA) uluslararası ve sürdürülebilir ekonomi başkanı Joseph Capurso, "ABD perakende satışlarının zayıf olacağını düşünüyorduk ve öyle de oldu" dedi.

Capurso sözlerinin devamında "İşler nihayet kötüye gidiyor. ABD tüketicisi asla yavaşlamayacakmış gibi görünüyordu, ama görünüşe göre şimdi tam olarak öyle oldu" dedi.

CME FedWatch aracına göre, piyasalar şu anda Fed'in Eylül ayında faizleri düşürmeye başlama ihtimalini %67 olarak fiyatlıyor ve yılın geri kalanı için yaklaşık 48 baz puanlık indirim fiyatlanıyor.

İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) Perşembe günü faizleri sabit tutması beklenen politika kararı öncesinde Çarşamba günü açıklanacak olan İngiltere enflasyon verileri öncesinde Sterlin %0,03 düşerek 1,2705$'a geriledi.

CBA'dan Capurso, "Bir yıl önceki baz etkileri nedeniyle, İngiltere'de enerji ve elektrik fiyatlarındaki düşüşler nedeniyle, manşet enflasyon uzun bir yol kat edecektir" dedi ve ekledi:

"Ancak BoE'nin ve piyasaların asıl önem verdiği şey hizmet enflasyonu... BoE bunun daha da düşmesini istediğini söyledi ve bu da büyük ölçüde ücretlere ve sıkı bir işgücü piyasasına bağlı."

Avustralya doları, Avustralya Merkez Bankası (RBA) Başkanı Michele Bullock'un Salı günü merkez bankasının faiz kararının ardından yaptığı basın toplantısında şahin bir duruş sergilemesinin de etkisiyle dolar karşısında kayda değer bir performans sergiledi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler