Dolar, Yen'in artışıyla son 2 ayın en düşük seviyesinde

Dolar, Yen'in artışıyla son 2 ayın en düşük seviyesinde

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Çarşamba günü %0.4'e kadar düşerek Mayıs sonundan bu yana en düşük seviyesine geriledi.

A+A-

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Çarşamba günü %0.4'e kadar düşerek Mayıs sonundan bu yana en düşük seviyesine geriledi. Japon yeni, ABD eski Başkan Donald Trump'ın bir röportajda döviz kurunun zayıflığına dikkat çekmesinin ardından ve yetkililerin yeniden müdahale edebileceği spekülasyonları arasında %1.5'e yakın yükseldi.

Japon yetkililerin geçen hafta yene destek vermek için 3.5 trilyon yen (22 milyar dolar) harcadığından şüpheleniliyor, önceki aylarda rekor miktarlarda müdahale yapmışlardı. Yen, son on iki ayda yaklaşık %11 değer kaybederek 1980'lerden bu yana en düşük seviyesine geriledi.

Trump, doların güçlü olmasının ABD ihracatının rekabet gücünü zedelediğini ve yen ile yuanın zayıflığına işaret ederek, bu yıl seçimleri kazanması durumunda doları zayıflatma yoluna gidebileceği endişelerini artırdı.

Salı günü yaptığı bir yorumda Trump, “Büyük bir döviz sorunumuz var. Onların para birimlerini düşük tutmak için çok çabaladıklarını her zaman fark ederdim,” dedi.

Dolar, Haziran ayı sonunda yedi ayın en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra %2’ye yakın değer kaybetti, çünkü yatırımcılar son yükselişin aşırı olduğu bahislerine yöneldi.

Sterlin, %0.5 yükselerek $1.30’un üzerine çıkarak bir yılın en yüksek seviyesine ulaştı ve daha önce açıklanan verilerin Birleşik Krallık enflasyonunun yapışkan kalmaya devam ettiğini göstermesiyle daha da desteklendi.

İlgili Haberler