Dolar zayıflıyor, metal fiyatları yükseliyor

Dolar zayıflıyor, metal fiyatları yükseliyor

ABD'de dün açıklanan veriler sonrası enflasyonundaki gevşemenin görülmesiyle dolar zayıflarken baz metaller değer kazandı.

A+A-

Demir dışı metallerin fiyatları, ABD enflasyonunun yavaşlama işaretleri göstermesinin ardından doların gevşemesiyle yükseldi.  Londra Metal Borsası'nda (LME) üç ay vadeli bakır, TSİ 07:36 itibariyle %1,6 artışla 10.381,50 dolar/ton olurken, Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda (SHFE) en çok işlem gören Haziran vadeli bakır kontratı %1,1 artışla 82.520 yuan/ton (11.435,54 dolar/ton) oldu.
Dolar, ABD çekirdek enflasyonunun son üç yılın en düşük seviyesine ulaşmasının ardından son ayların en düşük seviyesine gerileyerek dünyanın en büyük ekonomisinde faiz indirimi beklentilerini öne çekti ve ABD para biriminin şimdilik zirveye ulaşmış olabileceğine dair bahisleri artırdı.

Baz metal fiyatları, arz kesintileri ve metallerin yeşil enerji sektörlerinde kullanım ihtiyacının artacağına dair beklentileri bulunan fonların girişlerinin yanı sıra doları daha da baskılayabilecek ve genel olarak ekonomik büyümeyi ve metal talebini artırabilecek faiz indirimleri umutlarıyla yükseldi.
Yine de yüksek bakır fiyatları - bu yıl şimdiye kadar yaklaşık beşte bir oranında arttı - fiziksel talebe zarar verdi.


Etiketler : , , ,
İlgili Haberler