Dolar/TL 4.92'yi aştı

Dolar/TL 4.92'yi aştı

Dün %1'in üzerinde artan Dolar/TL yeni güne de yükselişle başladı. Kur sabah erken saatlerde hızlı yükselişle 4.89'dan 4.92'ye, euro 5.73'ten 5.76'ya yükseldi.

A+A-

Dün %1'in üzerinde artan Dolar/TL  yeni güne de yükselişle başladı. Kur sabah erken saatlerde hızlı yükselişle 4.89'dan 4.92'ye, euro 5.73'ten 5.76'ya yükseldi.

TEB Yatırım/BNP Paribas Stratejisti Işık Ökte "TL’nin bu hafta içinde bulunduğu sert negatif ayrışmayı:

- ABD-Türkiye ikili ilişkilerinde yaşanan tweet/açıklama trafiğine, 
- Yerli kurumsalın Döviz alımlarının devamına,
- Yayımlanan TÜFE anketlerinde bazı ekonomistlerin Temmuz beklentilerinin %2 üzerinde gerçekleşmesine bağlıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Bugün saat 10:30'da açıklanacak enflasyon raporu yakından takip edilecek. Yılın 3. enflasyon raporunda yüzde 8.4 olan yıl sonu enflasyon tahmininin yukarı yönlü revize edilmesi bekleniyor.

Spinn Danışmanlık Kurucusu Özlem Derici Şengül Bloomberg HT'ye enflasyon raporunda yukarı yönlü revizyon beklediklerini söyledi.

Şengül "Gıdayı bir kenara bırakıp sadece kur geçişkenliği bazında konuşacak olursak, Nisan'dan beri kurda %20'lik yükseliş var, yüzde 10 kur geçişkenliğiyle çalıştıklarını varsaysak bile bu, enflasyon görünümünü 2 puan bozacak demek. Yani Merkez Bankası'nın en iyimser tahminle yüzde 10'a yakın bir oran açıklaması gerekiyor" diye konuştu.

Şengül kendi yıl sonu enflasyon tahmininin %16.7 olduğunu dile getirdi. 

Eknomist Haluk Bürümcekçi Bloomberg HT'ye dün konuyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede yüzde 8.4'lük enflasyon tahmininin yukarı yönlü revize edilmesi gerektiğini, 2019 için %6.5 olan tahminin değişip değişmeyeceğinin de önemli olacağını kaydetti.

Etiketler : , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.