Dolar/TL 4,80 seviyesinde yatay seyrediyor

Dolar/TL 4,80 seviyesinde yatay seyrediyor

ABD Merkez Bankası(Fed) Başkanı Jerome Powell'ın Senato'ya yaptığı sunumun ardından gerileyen Dolar/TL, yeni güne 4,80 seviyesinde başladı.

A+A-

- ABD Merkez Bankası(Fed) Başkanı Jerome Powell'ın Senato'ya yaptığı  sunumun ardından gerileyen Dolar/TL, yeni güne 4,80 seviyesinde başladı.
   
- Dolar/TL bugün en düşük 4,7926, en yüksek 4,8050 seviyesini gördü.

   
- TCMB ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti yüzde 17,75 oldu.
   
- Malezya ve Güney-Doğu Asya'nın (ASEA) en büyük kredi derecelendirme  kuruluşu olan RAM Rating, Türkiye'nin global ve ASEAN ölçeğinde kredi  notlarını gBBB3(pi)/negative/gP3(pi) ve seaA2(pi)/negative/seaP2(pi)'den  gBB2(pi)/stable/gNP(pi) ve seaBBB2(pi)/stable/seaP3(pi) seviyesini  indirdi.
   
- ABD Başkanı Donald Trump, 2016 Başkanlık seçimlerine Rusya’nın  müdahale ettiğini kabul ettiğini fakat sonucu etkileyemediğini söyledi.
    - Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump'ın 25 Temmuz'da AB Komisyonu
Başkanı Jean Claude Juncker'i ağırlayacağını doğruladı.
   
- ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Senato Dış İlişkiler Komitesi'nin gelecek hafta yapacağı ve Rusya'nın ele alınacağı toplantısında sunum yapacak.
   
- ABD ekonomisinin tam güçte çalışmakta olduğuna işaren eden Kansas City Fed Başkanı Esther George, Fed'in para politikasında gevşemeden  uzaklaşması ve istenmeyen enflasyonu engellemek için faiz oranlarını  yeteinde yükseltmesi gerektiğini söyledi. İngiltere'de hükümet Brexit ticaret yasa tasarısı için parlamentonun  alt kanadının onayını aldı.
   
- Fed eski Başkanı Ben Bernanke, ekonomik görünüm için olumlu olmaya  devam ettiğini ortaya koydu, tahvil piyasasında son dönemde yaşanan  gelişmelerin gelecekte bir probleme işaret edebileceği uyarısında  bulunmadı.
   
- ABD Maliye Bakanlığı’nın verilerine göre Rusya, ABD hazine  kağıtlarının en az üçte birini satarak ABD değerli kağıtlarını en çok  elinde bulunduran ülkeler listesinden çıktı.
   
- ABD'de Senato, Fed Yönetim Kurulu üyesi Randal Quarles'in tam dönem  görev yapmasının 33'e karşı 66 oyla onayladı.
   
- TCMB uluslararası yatırım pozisyonu, TÜİK perakende satış verilerini açıklayacak (10.00).
   
- ABD'de konut başlangıçları (15.30) ve DOE haftalık petrol stokları takip edilecek (17.30).
   
- ABD'de 'Bej Kitap(Beige Book)' raporu açıklanacak (21.00).


Etiketler : , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.