Dolar/TL'ye Mehmet Şimşek darbesi 

Dolar/TL'ye Mehmet Şimşek darbesi 

Türk Lirası bugün öğlen saatlerinde dolar karşısında yüzde 1'î aşan bir değer kaybı yaşadı, yatırımcılar bu değer kaybının arkasındaki nedeni anlamaya çalıştılar. 

A+A-

BORSATEK.COM - Türk Lirası bugün öğlen saatlerinde dolar karşısında yüzde 1'î aşan bir değer kaybı yaşadı, yatırımcılar bu değer kaybının arkasındaki nedeni anlamaya çalıştılar. 

Bugün 12:30 itibarıyla 32,25 civarında olan Dolar/TL kuru 13:00 ila 13:40 arasında gerçekleşen işlemlerde  32,62 seviyesine kadar yükseldi. Şu saatlerde ise 32.63 TL civarından işlem görüyor.  Borsatek.com'un görüştüğü uzmanlar, bu yükselişte Mehmet Şimşek'in vergi konusundaki açıklamalarının etkili olduğunu söylüyor. 

Mehmet Şimşek Ne demişti?

Türkiye Gazetesi'nde yer alan haberde Bakan Şimşek'in açıklamalarına yer verilmiş ve Bakan'ın, kripto varlıklardan elde edilen gelirler ve borsada yapılan işlemlerden elde edilen gelirlerin vergilendirilmesine yönelik yeni adımlar atılacağını kaydettiği ifade edilmişti. 

Bakan bu konuda "Dünyada da böyle, bir gelir elde ediliyorsa bunun vergisi de olmalı. Kripto varlıklar, borsada işlem gören varlıklar, yatırım fonları v.s bunların disipline edilmesi lazım” dedi.

Piyasa analistleri bu açıklamaların borsadan, dövize doğru bir kaçışa neden olabileceği endişelerinin yatırımcıları şimdiden döviz almaya yöneltmiş olabileceğini belirtiyor.

Etiketler : ,
İlgili Haberler