Donald Trump çark etti, Elon Musk'ın kabinede olamayacağını söyledi

Donald Trump çark etti, Elon Musk'ın kabinede olamayacağını söyledi

Geçtiğimiz haftalarda Elon Musk'ın seçimleri kazanması halinde kabinede olacağı yönünde açıklamalarda bulunan Donald Trump bu fikrini değiştirdi ve Musk'ın kabineye girecek vaktinin olmadığına vurgu yaptı.

A+A-

Eski Başkan Donald Trump, Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk' ın çeşitli şirketlerini yönetmenin zorlu programı nedeniyle muhtemelen Beyaz Saray kabinesinde görev alamayacağını söyledi.
Trump, Pazar günü bir bölümü yayınlanan röportajda Musk'a ilişkin “O da dahil olmak istiyor. Şimdi bakın, Musk büyük işletmeleri yönetiyor, bu yüzden Kabine'deki işleri yapamaz, gerçekten, kabinede olabileceğini sanmıyorum” dedi.

Trump'ın bu yorumu, Kasım ayında Demokrat aday Kamala Harris'e karşı seçimleri kazanması halinde Musk ile yeni kurduğu ittifaktan uzaklaştığını gösteriyor.

Trump Elon Musk'ın daha çok bir danışman olarak görülebileceğine vurgu yaparken, Musk'ın yardımcı olabileceği alanlara örnek olarak da yapay zekayı gösterdi.
İki yıl kadar önce Trump ve Musk, sosyal medya gibi kamuya açık forumlarda ve siyasi mitinglerde hakaretler savurarak açık bir düşmanlık içindeydi.
Ancak Musk'ın sağcı siyasete daha fazla girmesiyle bu seçimlerde müttefik oldular. Musk geçtiğimiz ay, eski başkana yönelik suikast girişiminden birkaç dakika sonra Trump 'ı açıkça destekledi.
Bundan önce Musk, Mayıs ayında Trump yanlısı bir süper siyasi eylem komitesinin kurulmasına yardımcı oldu. Bu arada Trump, sadece Trump Media'nın sahibi olduğu Truth Social sitesinde yayın yaptığı yıllar süren bir aradan sonra X platformundaki varlığını yeniden canlandırdı.
Her iki isim de eski başkanın ikinci dönemi kazanması halinde birlikte yönetme fikrini ortaya attı.
Musk, bu ayın başlarında Trump'la yaptığı ve X'te yayınlanan bir konuşmada “Bence bir hükümet verimlilik komisyonu kurmak harika olur” dedi ve ekledi: “Böyle bir komisyona yardımcı olmaktan mutluluk duyarım”
Trump'ın yaptığı yorumlar, ikili arasında hala bir mesafe olacağını gösteriyor.


İlgili Haberler