Donald Trump'a suikast girişimi: Kulağından yaralandı

Donald Trump'a suikast girişimi: Kulağından yaralandı

ABD'nin eski başkanı ve seçimlerde başkan adayı Donald Trump'a mitingi sırasında suikast girişimi yaşandı. Trump kulağından yaralanırken hastaneden taburcu oldu. Saldırgan ise olay yerinde öldürüldü.

A+A-

Trump mitingi sırasında vuruldu. Daha sonra etrafını saran Gizli Servis ajanları onu arabasına doğru koşturdu. Butler County bölge savcısına göre mitinge katılan bir seyirci öldü ve iki kişinin de durumu kritik. Başkan Joe Biden Cumartesi akşamı yaptığı konuşmada "Amerika'da bu tür şiddete yer yok" dedi. Biden hafta sonunu Delaware'de geçirmeyi planlıyordu, ancak Cumartesi günü geç saatlerde Beyaz Saray bu gece Washington'a döneceğini söyledi.

Federal Soruşturma Bürosu (FBI), eski ABD Başkanı Donald Trump'a suikast girişimi düzenleyen kişinin kimliğini belirlemeye yakın olduklarını, bilgiler kesinleştikten sonra açıklama yapacaklarını bildirdi.

Seçim mitingindeki kişilerden destek beklediklerini belirten Rojek, "Olayı suikast girişimi olarak değerlendiriyoruz." dedi. Rojek, halihazırda suç mahallinde aktif incelemenin sürdüğünü vurgulayarak, saldırganın amacının da araştırıldığını ifade etti.

"Eski ABD Başkanı Trump'a suikast girişimi düzenleyen kişinin kimliğini belirlemeye yakınız, bilgiler kesinleştikten sonra açıklama yapacağız" diyen Rojek, çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Kevin Rojek, saldırganın tek başına hareket edip etmediğinin de araştırıldığını aktararak, halihazırda ilave bir tehdit olduğuna dair bulgunun bulunmadığını söyledi.

Saldırganı tespit etmek için fotoğrafların incelendiğini ve DNA çalışmalarının yapıldığını söyleyen Rojek, kesin bilgi elde ettiklerinde basınla paylaşacaklarını dile getirdi.

Rojek, olayda saldırganın öldürüldüğünü, mitingde bulunan 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 kişinin de durumunun kritik olduğunu açıkladı.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler