Dört aracı şirket TOASO için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

Dört aracı şirket TOASO için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

Dört aracı şirket TOFAŞ (TOASO) için hedef fiyat ve tavsiyesini paylaştı. İşte o rapor...

A+A-

Tofaş'ın 2024 yılı ikinci çeyreğinde net satış gelirleri, geçen yılın aynı dönemine göre %42,2 oranında azalış göstererek 23,77 milyar TL seviyesinde gerçekleşti. Bu gerileme temel olarak hem yurt içi hem de yurt dışı satış adetlerindeki düşüşten kaynaklandı. Yurt içi satış gelirleri yıllık bazda %44 oranında gerileyerek 18,2 milyar TL’ye düşerken, yurt dışı satış gelirleri %42,3 azalarak 7,8 milyar TL oldu.

2024 yılı ikinci çeyreğinde satış adetlerinde belirgin bir düşüş yaşayan Tofaş, 2023 yılı ikinci çeyreğinde 53 bini yurt içi pazarında, 14 bini ise ihracat pazarında olmak üzere toplamda 67 bin araç satarken, 2024 yılının ikinci çeyreğinde bu sayı toplamda %38 oranında gerileme göstererek 42 bin adede düştü.

Satışların kırılımında ise yurt içi satışlar 33 bin adede düşerken, ihracat satışları da 9 bin adede geriledi. Yurt içi satış hacimlerinde yaşanan daralma, büyük ölçüde ekonomik koşulların zorluğu ve pazar talebindeki azalmadan kaynaklandı.

Yüksek enflasyon ve artan maliyetler, tüketici talebini olumsuz yönde etkilerken bu durum satış gelirlerinde belirgin bir düşüşe neden oldu.

Tüm bu verilerin ışığında İş Yatırım, Vakıf Yatırım, Deniz Yatırım ve ALB Yatırım TOFAŞ (TOASO) için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı.

Buna göre;

İş Yatırım TOASO hisseleri için daha önce belirlediği 510 TL seviyesindeki hedef fiyatını değiştirmediğini ve yatırım tavsiyesini "AL" olarak koruduğunu duyurdu. 

Vakıf Yatırım, TOASO-TOFAŞ için hedef fiyatını 443 TL, tavsiyesini "al" olarak korudu.

Deniz Yatırım, TOASO-TOFAŞ için hedef fiyatını 448,8 TL'den 357,7 TL'ye, tavsiyesini "al" dan "tut"a indirdi

ALB Yatırım, TOASO-TOFAŞ için hedef fiyatını 348 TL'den 313 TL'ye düşürdü, tavsiyesini "tut" olarak korudu.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler