Dow Jones bir ayın zirvesine yükseldi, Nasdaq ve S&P geriledi

Dow Jones bir ayın zirvesine yükseldi, Nasdaq ve S&P geriledi

Wall Street'te Dow Jones Sanayi endeksi son bir ayın en yüksek kapanışını yaşarken Nasdaq ve S&P 500 endeksleri güç kaybı yaşadı. 

A+A-

Wall Street'te Dow Jones Sanayi endeksi son bir ayın en yüksek kapanışını yaşarken Nasdaq ve S&P 500 endeksleri güç kaybı yaşadı. 

Dow Pazartesi günü bir ayın en yüksek seviyesine yükselirken, Nasdaq, yatırımcıların yapay zekâya bağlı hisse senetlerini bırakıp portföylerini diğer sektörlere kaydırırken, yüzde 1'in üzerinde düşüş yaşadı. S&P 500 ve Nasdaq, büyük kazançları bu yılki yükselişe yol açan teknoloji hisselerindeki kar satışlarının etkisiyle düşüşle kapandı. Yine de S&P 500'ün 11 büyük sanayi sektöründen dokuzu güç kazandı.

Dow Jones Sanayi endeksi 260.88 puan ve yüzde 0,67 oranında yükselişle 39411.21 puandan günü tamamlarken, S&P 500 endeksi 16,75 puan ve yüzde 0,31 oranında düşüşle 5447,87 puandan ve Nasdaq Bileşik endeksi 192,54 puan ve yüzde 1,09 oranında düşüşle 17496,82 puandan günü tamamladılar. 

Nvidia hissleri geçen haftaki hızlı bir yükseliş yaşayarak, dünyanın en değerli şirketi haline gelmiş ve bunun ardından kar satışları ile karşılaşmıştı. Düşüş sürecini üçüncü işlem gününde de sürdüren şirketin hisseleri bugün de yüzde 6,68 oranında değer kaybı ile tamamladı.
Sektörde yüzde 3,5 ila 5,7 arasında düşüş yaşayan diğer hisseler Taiwan Semiconductor Manufacturing, Broadcom, Marvell Technology, ve Qualcomm gibi hisseler yer aldı. 

Natixis Investment Managers'ın baş stratejisti Jack Janasiewicz, "Piyasa burada çok yükselen bazı hisseleri satıyor, ucuz kalanlara doğru yöneliyor. Beklentiler oldukça yumuşak bir baskı yönünde olduğundan, Cuma günü açıklanacak enflasyon verilerine bakmak biraz olumlu bir gelişme yaşanmasına neden olabilir"

Tüketici elektroniği sektörü S&P 500 endeksi kapsamındaki sektör endeksleri arasında düşüş yaşayan tek sektör olurken, enerji sektörü %2,73 artışla en iyi performans gösteren sektör oldu.

Ned Davis Research'ün baş stratejisti Ed Clissold, "Finans, enerji ve kamu hizmetleri gibi piyasanın değer alanlarından diğer bazılarına doğru bir dönüş oldu. Enerji sektörü bu açıdan, petrol fiyatlarındaki ufak bir sıçramanın ek faydasına da sahip" dedi.

İlgili Haberler