Dow Jones düşüşte, S&P  ve  Nasdaq yükseliyor 

Dow Jones düşüşte, S&P ve Nasdaq yükseliyor 

ABD hisse senedi piyasaları istihdam verisi sonrasında yataya yakın bir seyir izliyor. 

A+A-

ABD'de açıklanan istihdam verilerinin ardından borsada yataya yakın bir seyir izleniyor. Dow Jones endeksi dünkü kapanışının hemen altında, S&P hemen üstünde işlem görürken, Nasdaq kısmen daha pozitif bir seyir izliyor. 
Şu sıralarda Dow Jones endeksi yüzde 0.09 düşüşle işlem görürken, S&P 500 yüzde 0,1 ve Nasdaq yüzde 0,5 oranında artış sergiliyor.

İstihdam verileri işgücü piyasasının yavaş yavaş soğuduğunu gösteriyor

ABD ekonomisi Haziran ayında beklenenden daha fazla iş ekledi; ancak rakam önceki aya göre daha düşüktü; bu da dünyanın en büyük ekonomisinde işgücü talebinde olası bir soğumaya işaret etti.

Çalışma Bakanlığı'nın Cuma günkü verilerine göre, tarım dışı istihdam Mayıs ayındaki 218.000'den geçen ay 206.000'e düştü. Mayıs ayı verileri de başlangıç ​​seviyesi olan 272.000'den büyük ölçüde aşağı yönde revize edilirken, Nisan ayı verileri 57.000 düşüşle 108.000'e düşürüldü.

Ekonomistler Haziran'daki istihdam artışını 191.000 olarak görüyorlardı.

Ayrıca işsizlik oranı Mayıs ayındaki %4,0 seviyesinden %4,1'e yükseldi ve aylık ortalama saatlik ücret artışı hafif yavaşladı.

Charles Schwab   Baş Sabit Gelir Stratejisti Kathy Jones, sosyal medya platformu X'teki bir gönderisinde "Tarım dışı istihdamdaki Haziran artışı beklentilerden biraz daha yüksekti, ancak hikaye Nisan ve Mayıs aylarındaki büyük aşağı yönlü revizyonlardır. İş piyasası yavaşlıyor" dedi. 

Kathy Jones,

İş piyasasında Haziran ayına kadar yaşanan bu soğuma, aynı zamanda bu hafta işgücü piyasasında beklenenden daha zayıf gelen bir dizi verinin ardından geldi.

Zayıf ADP istihdamı ve iş açılışları okumaları, imalat dışı PMI'ın daha yumuşak olmasıyla birleştiğinde, Fed'in faiz indirimine başlamak için yeterli güvene sahip olacağı yönündeki umutları artırdı.

Hisse senedi piyasaları Perşembe günü Bağımsızlık Günü tatili nedeniyle kapalıydı ancak Wall Street endeksleri bu haftanın başlarında gördüğü rekor yüksek seviyelerde bulunuyordu.

Tesla Çin'in talebiyle güçlendi

Tesla hisseleri, yerel basında Tesla arabalarının Çin yerel yönetiminin satın alma listesi için.uygun hale getirildiğini söyleyen bir haberin ardından, Çin'in finans merkezi Şangay'daki birçok devlete ait firmanın yakın zamanda EV üreticisinin en çok satan Model Y'sini servis arabası olarak satın almasıyla yaklaşık %1 arttı.

Macy's hisseleri, Wall Street Journal'ın Arkhouse Management ve Brigade Capital Management'ın büyük mağaza zincirini satın almak için tekliflerini yaklaşık 6,9 milyar dolara artırdığını bildirmesinin ardından %7'nin üzerinde arttı.

Coinbase Global hisseleri, dünyanın en popüler dijital para birimi Bitcoin'in Şubat ayından bu yana en düşük noktasına gerilemesinin ardından kripto para borsasının sıkıntı yaşamasıyla %6 düştü.

Ham petrol haftalık kazançlara doğru ilerliyor


Ham petrol fiyatları Cuma günü yatay bir çizgide seyrederken, ABD'de yaz aylarında yakıt talebinin güçlü olacağı umutlarıyla art arda dördüncü pozitif haftaya doğru ilerliyor.

Petrol bu hafta, dünyanın en büyük petrol tüketicisi olan ABD'de güçlü yaz talebi beklentileri ve Enerji Bilgi İdaresi'nin ülkenin ham ve yakıt stoklarının geçen hafta tahmin edilenden daha fazla düştüğünü gösteren resmi verileriyle yükseldi.

Bu hafta Orta Doğu'daki jeopolitik gerilimin yoğunlaşması da piyasa duyarlılığını destekledi.

İlgili Haberler