Dow Jones, Nasdaq ve S&P 500 kayıplarını telafi etmeye niyetlenerek güne başladı 

Dow Jones, Nasdaq ve S&P 500 kayıplarını telafi etmeye niyetlenerek güne başladı 

ABD'de açıklanan haftalık işsizlik başvurularının olumlu görünümü, Dow Jones, Nasdaq ve S&P 500'ün güne yukarı yönlü bir başlangıç yapmasını sağladı 

A+A-

ABD hisse senedi piyasaları, haftalık işsizlik başvurularının ABD işgücü piyasasının sağlığına ilişkin güven verici bir güncellemeyle tahmin edilenden fazla düşmesinin ardından Perşembe günü yükselişe geçti. S&P 500 yaklaşık yüzde 1 yükselirken, teknoloji ağırlıklı Nasdaq yüzde 1'den fazla artış gösterdi. Dow Jones Sanayi Endeksi yaklaşık yüzde 1,2 artış gösterdi.

Normalde rutin olan işsizlik başvuruları güncellemesi, işgücü piyasasındaki incelemelerin arttığı bir dönemde Perşembe günü ilgi odağı haline geldi; geçen haftaki yavaş tarım dışı istihdam verisi, son düşüşlerin en erken katalizörlerinden biri olarak hizmet etti.

Hükümet verileri, 3 Ağustos'ta sona eren haftada ilk işsizlik başvurularının 233.000 olduğunu gösterdi; bu sayı geçen haftaki 250.000'den daha düşük ve ekonomistlerin öngördüğünden daha azdı.

Bu rakam Perşembe günkü işlemlere yeni bir nefes getirdi. Wall Street, Çarşamba günü hisse senetlerinin kapanışa doğru zayıflaması ve büyük düşüşlerle sonuçlanmasıyla geri dönüş girişiminin sekteye uğradığını gördü. Büyük kazançlardan önemli kayıplara doğru olan hareketler, geçen haftanın büyük bir bölümünde piyasalara yayılan çalkantılı süreci sürdürdü.

ekran-goruntusu-2024-08-08-171053.png
Megacap ve büyüme hisselerinin çoğu yükseldi ve geçen hafta hayal kırıklığı yaratan istihdam verilerinin potansiyel resesyon korkularını tetiklemesiyle Pazartesi günü yaşanan serbest düşüşün ardından istikrar kazanmayı hedefliyor.

Great Hill Capital LLC'nin başkanı Thomas Hayes, "Cuma günkü iş raporundan bu yana herkes durgunluk konusunda endişeli... Bugün işsizlik başvurularının beklenenden düşük gelmesi, işgücü piyasasının tamamen altüst olacağı yönündeki korkuyu hafifletti" dedi. .

"Oldukça sağlam bir ekonomimiz var ve yakın bir resesyona girmiyoruz, dolayısıyla Fed'in nihai ilk kesintisi için birkaç hafta daha bekleyebiliriz."

Dow Jones sanayi endeksi 488,28 puan veya % 1,26 artışla 39251,73'e yükselirken, S&P 500 74,80 puan veya %1,44 kazanç elde etti. Nasdaq Bileşik Endeksi 265,41 puan veya %1,64 artış sergiliyor. 

Küresel piyasalar, artan volatilite nedeniyle bu haftanın başındaki bozgundan hâlâ toparlanmaya çalışıyor. Günün erken saatlerinde J.P.Morgan, işgücü piyasası baskılarının hafiflediğini öne sürerek ABD'nin bu yıl sonuna kadar resesyona girme ihtimalini %25'ten %35'e yükseltti.

Nasdaq teknoloji hisselerinin küresel hisse senetlerindeki düşüş sonrasında kısa bir toparlanmanın ardından gücünü kaybetmesi ve 10 yıllık Hazine ihalesindeki zayıf talep nedeniyle önceki seansta %1 düşüşle kapandıktan sonra bugün kayıplarını telafi etmeye çalışıyor. 

İlgili Haberler