Dow Jones, Nasdaq ve S&P 500 perakende verisi ve bilançoların etkisiyle yükseliyor

Dow Jones, Nasdaq ve S&P 500 perakende verisi ve bilançoların etkisiyle yükseliyor

ABD'de beklenenden iyi gelen perakende satış verileri ve Bank Of America'nın olumlu bilançosu hisse senedi piyasalarında alıcılı bir açılış getirdi. Nasdaq, S&P 500 ve Dow Jones yeni rekorları zorluyor. 

A+A-

Şu sıralarda gerçekleşen işlemlerde, S&P 500 ve  Nasdaq bileşik endeksi yüzde 0,3 ve Dow Jones Sanayi Endeksi daha iyi performans göstererek 214 puan veya yüzde 0,5 artışla işlem görüyor. 

Bank of America'nın karının analist tahminlerinin üzerinde gelmesinin ardından yüzde 1 yükseldi. Öte yandan Morgan Stanley piyasa açılışındaki büyük yükselişin ardından beklentileri aşmasına rağmen yüzde 1'den fazla düştü. Yeni bilanço sezonu başlarken üç aylık mali sonuçları açıklayan en son isimler bunlar.

Chris Senyek

Wolfe Research baş yatırım stratejisti Chris Senyek Salı günü müşterilere şöyle konuştu: "Bizim düşüncemiz, piyasaların önümüzdeki hafta odaklarını 2024'ün 2. çeyreği kazanç sezonuna kaydırmaya başlayacağı yönünde; bunun çok sağlam olmasını bekliyoruz."

Perakende satış verileri de beklenenden daha iyi geldi ve bu da tüketicinin zayıfladığı yönündeki endişeleri hafifletti. Haziran satışları değişmedi; Dow Jones anketine katılan ekonomistler ise yüzde 0,4'lük bir düşüş öngördü. Otomobil hariç satışlar yüzde 0,1'lik konsensüs tahmininden daha büyük bir artışla yüzde 0,4 arttı.

Quincy Krosby

LPL Financial'ın küresel baş stratejisti Quincy Krosby, bu verilerin "piyasalar için olumlu olması gerektiğini" söyledi. "Yatırımcılar Fed'in genişleme döngüsünün başlatılmasını hala sağlam bir ekonomik zeminle başlatmayı tercih ediyor." ifadelerini kullandı. 

Bu hamleler, Wall Street'te Dow'u tüm zamanların en yüksek seviyelerine çıkaran kazançlı bir günün ardından geldi. Yatırımcılar, eski Başkan Donald Trump'a yönelik başarısız suikast girişiminin, Kasım ayında yapılacak seçimlerde Cumhuriyetçi başkan adayı ve partisi için olumsuz bir rüzgar olacağına bahse giriyor. GOP'un sandıklarda kazanacağı zafer, yatırımcılar için olumlu vergi ve maliye politikalarının önünü açabilir.

Piyasa aynı zamanda Russell 2000 ile küçük ölçekli hisse senetlerine doğru dönüşünü de sürdürdü. Arka arkaya 5 gündür yükselen Russel 2000 endeksi yüzde 1'den fazla arttı. 

İlgili Haberler