Dow Jones, Nasdaq ve S&P 500 temkinli bir iyimserlikle açıldı

Dow Jones, Nasdaq ve S&P 500 temkinli bir iyimserlikle açıldı

Dow Jones Nasdaq ve S&P 500, Fed Başkanı'nın Jackson Hole'de yapacağı konuşmayı temkinli bir iyimserlikle bekliyor. 

A+A-

ABD hisse senetleri Pazartesi günü yükselişle güne başladı ve yatırımcıların gelecekteki para politikasına ilişkin ipuçları için son Fed toplantısı ve Jackson Hole merkez bankası sempozyumunun tutanaklarını beklemesiyle geçen hafta elde ettiği güçlü kazanımların ardından konsolide oldu.

Dow Jones sanayi endeksi 137 puan veya %0,34, S&P 500 10.54 puan ve yüzde 0,21 ve Nasdaq Bileşik endeksi 8 puan ve yüzde 0,14 artışla işlem görüyor 

Resesyon ihtimali düşüyor

Ana Wall Street endeksleri geçen hafta yılın en iyi haftasını kaydetti; son dönemdeki olumlu veriler resesyon ihtimaline ilişkin endişeleri hafifletti.

Bu yükseliş, hayal kırıklığı yaratan Temmuz ayı tarım dışı istihdam verilerinin ardından aya çalkantılı bir başlangıç ​​yapmanın ardından geldi.

Ancak ekonomistler, Temmuz ayı imalat dışı ISM endeksinin toparlandığını ve istihdam bileşeninin Kasım 2023'ten bu yana ilk kez genişleme bölgesine girdiğini kaydetti.

Üstelik Temmuz ayı perakende satışları beklentileri aştı; bu da güçlü reel tüketim artışına işaret ediyor ve ilk işsizlik başvuruları son iki hafta içinde azaldı.

Goldman Sachs, herhangi bir gerileme belirtisi göstermeyen son ekonomik verilere dayanarak ABD'nin 12 aylık resesyon olasılığını %25'ten %20'ye revize etti.

Yatırımcılar bu hafta Fed Başkanı Jerome Powell'ın Cuma günkü Jackson Hole konuşması öncesinde Çarşamba günü yapılacak olan Fed'in en son toplantısının tutanaklarına odaklanacak.

Bilanço sezonu devam edecek

Bilanço sezonu bu hafta da devam ediyor; siber güvenlik şirketi Palo Alto Networks, perakendeci Target ve ev dekorasyon zinciri Lowe's'un hafta boyunca açıklayacağı sonuçlar bekleniyor.

Advanced Micro Devices hisseleri, çip üreticisinin yapay zeka çipleri ve donanım portföyünü genişletmek için sunucu üreticisi ZT Systems'i 4,9 milyar dolara satın almayı planladığını açıklamasının ardından %0,4 düştü.

B. Riley Financial hisseleri, Vitamin Shoppe sahibi Franchise Group'a yaptığı yatırımın darbe aldığı uyarısının ardından geçen hafta %65'in üzerinde düşüşün ardından %6'nın üzerinde kayıp yaşadı.

Bank of America'nın son fon yöneticisi anketi, hisse senetlerinde fazla pozisyonu olan yatırımcıların oranının %51'den %31'e düştüğünü gösterdi.

Anket ayrıca, Baş Yatırım Yöneticilerinin %40'ının CEO'lara şirketlerinin bilançolarını iyileştirmeleri konusunda baskı yaptığını da vurguladı. Devam eden yapay zeka artışına rağmen, sermaye harcamalarını artırma isteği Kasım 2023'ten bu yana en düşük seviye olan %24'e düştü.

Yatırımcıların Orta Doğu'da ateşkes görüşmelerinin yeniden başlatılmasını hazmetmesiyle ham petrol fiyatları Pazartesi günü istikrar kazandı.

Çin'den gelen verilerin Temmuz ayında ekonominin ivme kaybettiğini, yeni ev fiyatlarının dokuz yılın en hızlı düşüşünü, sanayi üretiminin yavaşladığını ve işsizliğin arttığını göstermesinin ardından her iki gösterge de geçen haftanın sonunda neredeyse %2 düştü.

İlgili Haberler