Dow Jones, Nasdaq ve S&P 500 yarınki FED toplantısı öncesi bugün nasıl açılacak?

Dow Jones, Nasdaq ve S&P 500 yarınki FED toplantısı öncesi bugün nasıl açılacak?

ABD hisse senedi piyasası endeksleri dev şirketlerin açıklayacağı bilanço rakamlarını beklerken, kısmi bir iyimserlik içinde hareket ediyor. 

A+A-

Yatırımcıların önemli şirket karlarını ve Fed'in politika toplantısının başlamasını beklediği Salı günü Hisse senedi endeksleri vadeli sözleşmeleri, hafif bir yükseliş sergiliyor. 

Şu sıralarda vadeli piyasalarda Dow Jones Sanayi Endeksi 52 puan ve yüzde 0,1 artışla el değiştirirken, S&P 500 vadeli işlemleri Nasdaq-100 vadeli işlemleriyle birlikte yüzde 0,1 artış sergiliyor. 

david-boies.png

DAVID BOIES

CNBC'de yer alan bir haberde, Delta Air Lines'ın bu ay binlerce uçuş iptaline yol açan bir kesinti sonrasında CrowdStrike ve Microsoft'tan tazminat talep etmek üzere avukat David Boies'i tuttuğunu bildirmesinin ardından CrowdStrike hisseleri %4'ten fazla düştü.

abd-endeksleri-vadeli-piyasalarda-2.png

 

Salı günü açılış zili öncesinde Merck, Pfizer, PayPal, Procter & Gamble ve JetBlue'dan gelen üç aylık sonuçlar, seans sırasında piyasa duyarlılığını belirleyebilir. Yatırımcılar kapanış zilinin ardından Microsoft, Advanced Micro Devices ve Starbucks'tan gelecek rakamları da yakından takip edecek.

savita-subramanian-001.png

Bank of America'nın ABD hisse senedi ve niceliksel stratejisi başkanı Savita Subramanian yayınladığı bir notta; 
“Hem 2024 hem de 2025 yılı hisse başına kar beklentilerinde revizyonlar yukarı yönlü oluyor. 2024 hisse başına kar beklentileri durgunluktan uzak tipik bir yılda görülen revizyonu eğilimi izliyor. Bu, analistlerin tahminlerinden nispeten memnun olduklarını gösteriyor ve Kurumsal yorumlar da nispeten iyimser." ifadelerini kullandı

Fed'in iki günlük politika toplantısı Salı günü başlayacak ve burada merkez bankası Başkanı Jerome Powell önümüzdeki birkaç ay içinde beklenen faiz indirimlerinin zamanlaması ve sayısı konusunda işaret verebilir beklentisi etkili oluyor. Fed daha önce 2024'ün geri kalanı için yalnızca bir faiz indirimi öngörüyordu ve CME FedWatch Tool'a göre trader'lar Eylül ayında faiz indirimi için %100  ihtimal görüyorlar.

seema-shah.png

Principal Asset Management baş küresel stratejisti Seema Shah, "Enflasyon düşüş eğiliminde, bu da Fed'in faiz indirimlerini destekliyor. Bu, hâlâ güçlü bir ekonomik görünüm ve güçlü şirket karları ile birleştiğinde, riskli varlıklarda alımları desteklemeli ve sadece teknolojiden uzak getirilerin genişlemesine yol açmalıdır." değerlendirmesinde bulundu. 

Salı günü trader'lar haziran ayına ait iş açılış verilerini izleyecek. Dow Jones anketine katılan ekonomistler, mayıs ayında olduğu gibi 8,1 milyon yeni iş ilanı çağrısında bulunuyor. Temmuz ayı tüketici güveninin de açıklanması planlanıyor.

 

İlgili Haberler