Dow Jones, Nasdaq ve S&P dünkü sert kaybın ardından bugün temkinli açıldı

Dow Jones, Nasdaq ve S&P dünkü sert kaybın ardından bugün temkinli açıldı

ABD hisse senetleri Perşembe günü, büyük teknoloji hisseleri öncülüğündeki kayıpşarın ardından toparlanma çabasına girmesinin etkisiyle yatay bir açılış yaptı. 

A+A-

ABD hisse senetleri Perşembe günü, yatırımcıların AI hisselerine yönelik korkularından ilham alan Büyük Teknoloji hisseleri öncülüğündeki kayıpların ardından toparlanma çabasına girmesinin etkisiyle yatay bir açılış yaptı. 

Dow Jones Sanayi Endeksi ve S&P 500, Çarşamba günkü sert kapanış kayıplarının ardından genel olarak yatay açıldı. Nasdaq Bileşik Endeksi hafif yükseldi ve teknoloji ağırlıklı endeks Ekim 2022'den bu yana en kötü gününü geride bıraktı.

Wall Street, teknoloji şirketlerinin yapay zekaya yaptığı büyük yatırımların ne zaman karşılığını almaya başlayacağını sorgulamaya başlarken hisse senetleri duvara doğru koşuyor. Hafta başında Alphabet ve Tesla'nın beklentilerin altında kalan kazançları, Büyük Teknoloji şirketlerinin yapay zeka destekli yüksek değerlemelerine ulaşabilecekleri yönündeki umutları boşa çıkardı.

Bunun etkisi küresel borsalara yayıldı ve Avrupa'nın gösterge endeksi Stoxx 600'ün yüzde 1'in üzerinde düşüş göstermesinde etkili oldu. Nikkei 225 kapanışta yüzde 3 üstünde geriledi, ancak yendeki ani artış Tokyo endeksini de teknik düzeltmeye sürükledi.

Aynı zamanda, büyük şirketlerin mali tablolarında gözlenen kazanç kayıpları, tüketicilerin tarihsel olarak yüksek borçlanma maliyetleri karşısında nasıl dayandıkları konusunda şüphe uyandırırken, ABD ekonomisinin sağlamlığına ilişkin endişeler de ortaya çıkıyor.

Gayri safi yurtiçi hasılaya (GSYH) ilişkin ön tahmin, ABD ekonomisinin ikinci çeyrekte yıllık bazda yüzde 2,8 oranında büyüdüğünü gösterdi. Bu, Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin beklediği yüzde 2'lik büyümenin oldukça üzerindeydi.

Cuma günü Temmuz ayı Kişisel Tüketim Harcamaları Fiyat Endeksi güncellemesi, Fed'e faiz indiriminin zamanlaması konusunda dikkate alması gereken başka bir veri noktası sağlayacak.

Şirketler açısından bakıldığında Ford (F) hisseleri, otomobil üreticisinin üç aylık kar kaybı açıklamasının ardından düşüş yaşadı.

İlgili Haberler