Dow Jones, Nasdaq ve S&P, Fed sonrası ilk güne nasıl başlayacak 

Dow Jones, Nasdaq ve S&P, Fed sonrası ilk güne nasıl başlayacak 

ABD hisse senedi vadeli işlemleri Perşembe günü, yatırımcıların Çarşamba günü Fed'in faiz oranlarını yarım puan düşürme kararını sindirmesiyle yükseldi.

A+A-

Dow Jones Sanayi Endeksi vadeli işlemleri 522 puan veya %1,3 arttı. Dow, Fed'in duyurusunun hemen ardından Çarşamba günü düşüşle kapandı. S&P 500'e bağlı vadeli işlemler %1,7 yükselirken, Nasdaq 100 vadeli işlemleri %2,2 arttı.

Fed, Çarşamba günü gecelik borç verme oranını %5,25 ile %5,5 aralığından %4,75 ile %5 aralığına düşürdü; bu, bu ilk indirimin boyutunu eleştiren bazı yatırımcılar için sürpriz oldu. Bu, Fed'in dört yıldır yaptığı ilk faiz indirimi.

Faiz indirimi yatırımcıları risk alma moduna geri döndürdüğü için teknoloji hisseleri piyasa öncesinde yükseldi. Nvidia ve AMD hisseleri her biri %3'ten fazla yükseldi. Micron Technology %2'den fazla yükseldi. Meta ve Alphabet gibi diğer büyük teknoloji hisseleri %2'den fazla yükseldi.

Ekonomiyi canlandıran düşük faiz oranlarına kaldıraçlı hisseler de Perşembe sabahı sıçradı. Finans devi JPMorgan Chase %1,3 yükseldi. Endüstriyel hisse Caterpillar ve Home Depot her biri yaklaşık %2 yükseldi.

Pennsylvania Üniversitesi Wharton İşletme Okulu'nda emekli profesör olan Jeremy Siegel, Perşembe günü CNBC'nin “Squawk Box” programına 50 baz puanlık faiz oranı indirimiyle ilgili olarak şunları söyledi. “Bu, piyasa için harika bir haber ve ekonomi için de harika bir haber. Bu, Fed'den yıllardır duyduğum en iyi haberdi,” 

Çarşamba öğleden sonrasının çoğunda inişli çıkışlı seyreden hisseler, sonunda seansı düşük seviyelerde kapattı. Hem S&P 500 hem de 30 hisseli Dow, Fed'in faiz oranı indirimi kararını açıklamasının hemen ardından başlangıçta yeni rekor seviyelere ulaştı.

İlgili Haberler