Dow Jones, Nasdaq ve S&P Fed tutanaklarını beklerken, nasıl açılacak

Dow Jones, Nasdaq ve S&P Fed tutanaklarını beklerken, nasıl açılacak

ABD endeksleri vadeli piyasalarda, Eylül ayında faiz indirimi yapılacağı yönündeki inanışın güçlenmesiyle, bugün yukarı yönlü bir seyir izliyor. 

A+A-


ABD endeksleri vadeli piyasalarda Salı günü, Fed Başkanı Jerome Powell'ın bu hafta Jackson Hole'da yapacağı konuşma öncesinde Eylül ayında faiz indirimi yapılacağı yönündeki inanışın güçlenmesiyle, yukarı yönlü bir seyir izliyor. 

Şu sıralarda vadeli piyasalarda Dow Jones Sanayi endeksi yüzde 0.2 düşüşle, Nasdaq endeksi yüzde 0,11 artışla ve S&P 500 endeksi yüzde 0,07 yükselişle işlem görüyor. 

Son veriler, ekonomik koşulların yumuşamasına rağmen tüketicinin hala sağlıklı olduğunu gösterdi ve Fed'in Eylül ayındaki toplantısında para politikasını gevşetmeye başlayacağı beklentilerini artırdı.

CME FedWatch Tool'a göre trader'lar, bir hafta önce görülen 50 ila 25 baz puanlık kesinti arasındaki neredeyse eşit bölünmeye kıyasla Fed'in Eylül ayında faiz oranlarını 25 baz puan (bps) düşürme ihtimalini şu anda %75,5 olarak görüyor.

Reuters anketine katılan ekonomistlerin az bir çoğunluğuna göre ABD merkez bankası, 2024 yılının geri kalan üç toplantısının her birinde faiz oranlarını 25 baz puan indirecek; bu, geçen ay tahmin edilenden bir indirim daha fazla.

Ancak forex komisyoncusu XM'de yatırım analisti olan Achilleas Georgolopoulos, bir uyarıda bulundu.
Georgolopoulos, "ABD ekonomisinin durumu göz önüne alındığında tahminler nispeten agresif ve potansiyel olarak analistlerin Başkan Powell'ın Jackson Hole Sempozyumu'nda nispeten güvercin olacağı yönündeki beklentilerini ortaya koyuyor" dedi.
"Bu muhtemelen şu anda fiyatlanan ana piyasa senaryosudur ve bu da Powell'ın dengeli görüşünü tekrarlaması ve güvercin görünmemesi halinde piyasanın şiddetli tepki verme olasılığını artırıyor."

Başkan Powell, Cuma günü Jackson Hole'da yapılacak ekonomi sempozyumunda bir konuşma yapacak ve bu konuşma, Eylül ayındaki bir faiz indiriminin kabul edildiğine dair herhangi bir işaret olup olmadığı açısından incelenecek.

Atlanta Fed başkanı Raphael Bostic ve Fed Denetimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Michael Barr Salı günü ilerleyen saatlerde konuşacak. Fed'in son politika toplantısının tutanakları Çarşamba günü yayınlanacak.

İlgili Haberler