Dow Jones, Nasdaq ve S&P FED'in faiz kararı öncesi sert yükselişle açıldı 

Dow Jones, Nasdaq ve S&P FED'in faiz kararı öncesi sert yükselişle açıldı 

Mayıs ayında enflasyonun yavaşlamasının ardından Wall Street günü güçlü bir yükselişle açtı Fed'in Haziran ayındaki faiz kararı öncesinde tahvil faizlerinde düşüş yaşandı.

A+A-

BORSATEK.COM - Mayıs ayında enflasyonun yavaşlamasının ardından Wall Street günü güçlü bir yükselişle açtı Fed'in Haziran ayındaki faiz kararı öncesinde tahvil faizlerinde düşüş yaşandı.

Dow Jones Sanayi Endeksi 300 puan ve yüzde 0,9 artarken, S&P 500 yüzde 0,9 artışla yeni bir rekora ulaştı. Nasdaq bileşik endeksi yüzde 1,1 kazançla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Hem S&P 500 hem de Nasdaq önceki seansta da kapanış rekorları kırmıştı.

Tüketici fiyat endeksi Mayıs ayı için değişmeyerek aylık yüzde 0,1 artış tahmininin altında kaldı. Yıldan yıla enflasyon yüzde 3,3 arttı; bu da beklentilerin altında kaldı ve önceki yüzde 3,4'lük hıza göre bir yavaşlamayı temsil etti. Enerji ve gıda ile ilgili değişken fiyatların hariç tutulduğu çekirdek TÜFE'nin aylık ve yıllık rakamları da beklenenden düşük gerçekleşti.

Fed'in Çarşamba günkü politika toplantısının sonuçlanmasından önce enflasyon endişelerinin azalmasıyla 10 yıllık Hazine tahvili getirisi yüzde 4,3'ün altına geriledi. Fed, bu gece faiz indirimleri ve enflasyona ilişkin yeni tahminler sunacak ve ardından Fed Başkanı Jerome Powell ile bir basın toplantısı yapacak.

İlgili Haberler