Dow Jones Nasdaq ve S&P güne yataya yakın negatif bir seyirle başladı 

Dow Jones Nasdaq ve S&P güne yataya yakın negatif bir seyirle başladı 

ABD hisse senetleri enflasyon ve ekonomiye ilişkin temel veriler öncesinde dalgalı bir seyir izliyor. 

A+A-

Wall Street'in önemli ekonomik veri açıklamalarıyla dolu bir haftaya hazırlanırken, ABD borsaları Pazartesi günü karışık bir seyir izliyor

Ana endekslerin üçü de erken işlemlerde düz çizginin her iki tarafında işlem gördü. S&P 500 yaklaşık %0,2 kayıp yaşarken Nasdaq Bileşik endeksi yüzde 0,1'den fazla düştü. Bu arada Dow Jones Sanayi Endeksi) yaklaşık %0,4 düştü.

Wall Street, piyasaları gergin ve "gergin" bırakan zorlu bir haftadan çıkıyor. Her ne kadar ana endeksler geçtiğimiz haftayı başladıkları yerde bitirmiş olsalar da, hafta boyunca dalgalanmalar yaşandı.

Stratejistler bunun devam edeceğini ve bu haftanın pek çok fırsatla birlikte geleceğini söylüyor. Çarşamba, Tüketici Fiyat Endeksi verisi ile enflasyonun durumuna yeni bir bakış kazanılacak. Ardından Perşembe günü ABD tüketicisinin durumuna ilişkin iki önemli veri geliyor: Temmuz ayı perakende satışları ve Walmart'ın bilançosu. 

Wall Street bir kez daha iyi haberleri iyi haber olarak görüyor, dolayısıyla bu haftaki dalgalanma bu verilerin sunduğu sinyallere bağlı olabilir.

Her iki durumda da piyasalar yavaşlayan bir ekonomi görüyor ve bu da Fed'in Eylül ayında faiz oranlarını düşürüp düşürmemesi konusundaki tartışmayı ne kadar indirmesi gerektiğine kaydırdı. Yatırımcıların küçük bir çoğunluğu gelecek ay 25 baz puanlık bir indirim beklerken, %48 civarındaki bakiye 50 baz puanlık daha büyük bir indirimin geleceğini öngörüyor.


 

İlgili Haberler