Dow Jones, Nasdaq ve S&P günü pozitif tamamladı 

Dow Jones, Nasdaq ve S&P günü pozitif tamamladı 

S&P 500 ve Dow Jones Çarşamba günü, yapay zeka oyunlarının öncülüğünde küçük bir kazançla günü tamamladı. Ancak günün en çok Kazananı Nasdaq Bileşik endeksi oldu.

A+A-

S&P 500 günü 8,60 puan ve yüzde 0,16 artışla 5.477,90 seviyesinden, Dow Jones Sanayi endeksi 15,64 puan ve yüzde 0,04 artışla 39.127,80 seviyesinden tamamladı. Bu arada teknoloji ağırlıklı Nasdaq Composite endeksi 87,50 puan ve yüzde 0,49 artışla 17.805,16 puandan kapandı.

Wall Street'te son dönemlerin gündem konusu haline gelen Nvidia günün büyük bölümünde düşük seviyelerde işlem görse de kapanışı  yüzde 0,3 civarındaki artışla tamamladı. Salı günkü yüzde 7'lik tırmanışın ardından bu mütevazı bir hareketti. Yapay zeka çip üreticisinin 3,1 trilyon dolarlık piyasa değeri, S&P 500'e hakim oldu ve Nvidia'nın 2024'teki yüzde 150'lik yükselişi, diğer birçok hisse senedinin bu yılki ralliye katılamayacağı yönünde endişelere yol açtı.

Amazon hisseleri yüzde 3,9 artış göstererek Nasdaq'ın yükselişine öncülük etti. Hisse tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı ve Çarşamba günü ilk kez piyasa değeri 2 trilyon doları aştı; bu dönüm noktasına ulaşmada Nvidia, Apple, Alphabet ve Microsoft'a katıldı.

Büyük teknoloji şirketlerinin hisseleri dışında, yatırımcılar Cuma günü açıklanacak olan Mayıs ayı kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi verisine odaklanmış durumda ve bu da piyasada durgunluğa neden oluyor. Federal Rezerv bu göstergeyi yakından takip ediyor ve yatırımcılar, fiyat artışlarının ılımlı devam etmesi halinde merkez bankasının bu yılın ilerleyen dönemlerinde faiz oranlarını düşüreceğinden umutlu.

Piyasanın genelindeki son geri çekilme, büyük ölçüde Nvidia'nın desteklediği 2024 yükselişinin yolunda gidip gitmediğine dair spekülasyonları artırdı.  

David Bahnsen

The Bahnsen Group'un yatırım sorumlusu David Bahnsen, "Borsa şu anda çok pahalı. Teknoloji hisselerinde geçen haftaki oynaklığın daha derin bir şeyin başlangıcı olup olmadığı veya bu hesaplamanın hala yakında olup olmayacağını zaman gösterecek, ancak aşırı yatırımcı hissiyatı, coşku ve abartılı ivme her zaman aynı şekilde sona erecek" diye ekledi.

                       

 

Çarşamba günü S&P 500'de çoğu hisse senedi düşüş yaşadı ancak piyasada bazı olumlu gelişmeler de yaşandı. FedEx, beklenenden daha iyi dördüncü çeyrek mali sonuçlarının ardından yüzde 15,5 oranında artış kaydetti. Rivian Automotive, Volkswagen Grubu'nun elektrikli araç şirketine 5 milyar dolara kadar yatırım yapacağını açıklamasının ardından yüzde 23,2 oranında değer kazandı.
 

 

 

 

İlgili Haberler