Dow Jones, Nasdaq ve S&P haftanın son günü nasıl açılacak?

Dow Jones, Nasdaq ve S&P haftanın son günü nasıl açılacak?

ABD'de bugün açıklanacak kritik "istihdam verisi" öncesinde ABD endeksleri aşağı yönlü bir seyir izliyor. 

A+A-

ABD hisse senedi endekslerinin vadeli işlemleri, yatırımcıların bu ay beklenen faiz oranı indiriminin büyüklüğü ve ABD ekonomisinin dayanıklılığı hakkında ipuçları sağlayacak önemli bir istihdam verisine hazırlanırken, aşağı yönlü bir seyir izliyor.

Teknoloji hisseleri düşüşlere öncülük ediyor ve Nasdaq 100 vadeli işlemleri %1,1, S&P 500 %0,6 gerilerken, Dow Jones Sanayi Endeksi vadeli işlemlerinde yüzde 0,3 oranında düşüş gözleniyor. 

Hisse senetleri bu hafta gelen ekonomik verilerin, Federal Rezerv'i Eylül toplantısında faiz oranlarını %0,25'ten fazla düşürmeye ikna etme potansiyelini riske atması nedeniyle, hızla düştü. Daha zayıf işgücü piyasası verileri, %0,5'lik bir indirim olasılığı hakkındaki tartışmayı körükledi, ancak aynı zamanda ABD'nin resesyonun eşiğinde olduğu endişelerini de artırdı.

Yatırımcılar, Ağustos ayı için kritik istihdam verisini beklerken daha fazla oynaklığa hazırlanıyor. 

CME FedWatch aracına göre, piyasa Fed'in daha derin bir faiz indirimi yapma olasılığının %41 olduğunu öngörüyor.

Bu arada, çip üreticisi Broadcom'un (AVGO) hisseleri, zayıf bir satış tahmininin ardından piyasa öncesi işlemlerde düşüş yaşadı. Apple tedarikçisi yapay zeka harcamalarındaki artıştan faydalanırken, diğer bölümleri yetersiz kalıyor.

İlgili Haberler