Dow Jones, Nasdaq  ve S&P haftanın son işlem günü nasıl açılacak

Dow Jones, Nasdaq ve S&P haftanın son işlem günü nasıl açılacak

ABD endeksleri vadeli piyasalarda hisse senetlerinde dün yaşanan düşüşün ardından istikrar kazanma çabası içinde sakin bir seyir izliyor. 

A+A-

ABD endeksleri vadeli piyasalarda hisse senetlerinde dün yaşanan düşüşün ardından istikrar kazanma çabası içinde sakin bir seyir izliyor. 

Dow Jones Sanayi endeksi vadeli piyasalarda yatay seyrediyor. S&P 500 vadeli işlemleri yüzde 0,2, Nasdaq 100 vadeli işlemleri ise yüzde 0,1 düşüş sergiliyor.
Perşembe günü Dow Jones endeksi 500 puandan fazla düşerek altı günlük galibiyet serisini sonlandırdı. S&P 500 ve Nasdaq Bileşik endeksi sırasıyla yüzde 0,8 ve yüzde 0,7 düştü.

Evercore ISI stratejisti Julian Emanuel "Piyasanın iç dinamikleri çok sağlıklı. Son birkaç aya bakarsanız, son üç dört güne kadar tam anlamıyla düz bir çizgide ilerledik. Biz buradaki geri çekilmeden rahatsız değiliz" dedi

Yatırımcılar Cuma günü yayınlanacak bir dizi önemli şirket bilançosu ile birlikte tüketicilerin ve finans sektörünün sağlığına dair güncel bir bakış açısına sahip olacak. American Express, Travellers, Comerica ve Fifth Third'ün açılış zilinden önce mali sonuçları açıklaması bekleniyor.

Yatırımcılar aynı zamanda, Cumhuriyetçi Ulusal Konvansiyonu sona yaklaşırken ve Başkan Joe Biden'ın Demokrat arkadaşlarının yarıştan çekilme baskısı altında olduğu bir dönemde Donald Trump'ın kampanyasını hızlandırdığı siyasi alanı da takip edecek.

İlgili Haberler