Dow Jones, Nasdaq ve S&P istihdam verilerini beklerken düşüşle kapandı 

Dow Jones, Nasdaq ve S&P istihdam verilerini beklerken düşüşle kapandı 

ABD hisseleri, Cuma günü yayınlanacak aylık ABD istihdam verisi öncesinde ve yatırımcılar Orta Doğu'daki büyüyen çatışmayı dikkatle izlerken Perşembe günü düşüşle kapandı.

A+A-

BORSATEK.COM - Perşembe günkü veriler, geçen hafta işsizlik yardımı için yeni başvuru yapan Amerikalıların sayısının marjinal olarak arttığını gösterdi. Yine de, Helene Kasırgası ve limanlardaki grevler yakın vadede işgücü piyasası resmini bozabilir. Yatırımcılar için bu haftaki en önemli gelişme, Cuma günü yayınlanacak Eylül ayı istihdam raporu olacak.

ekran-goruntusu-2024-10-03-233319.png

Adam Sarhan

New York'taki 50 Park Investments'ın CEO'su Adam Sarhan, "Yatırımcıların yarınki istihdam raporu öncesinde temkinli oldukları anlaşılıyor. Son iki, üç haftadır yaşadığımız gibi büyük bir yükselişin ardından biraz kar satışı görmek normaldir," dedi.

Yatırımcılar, Federal Rezerv'in geçen ay gösterge faiz oranını alışılmadık derecede büyük bir şekilde 50 baz puan düşürmesinin ardından işgücü piyasası hakkında daha fazla veriye hevesli durumdalar. 

S&P 500 9,60 puan veya %0,17 kaybederek 5.699,94 puanda kapanırken, Nasdaq Bileşik Endeksi 6,65 puan veya %0,04 kaybederek 17.918,47 puandan günü tamamladı. Dow Jones Sanayi Endeksi 184,93 puan veya %0,44 düşerek 42.011,59'e geriledi.

brian-jacobsen.png

Brian Jacobsen

Annex Wealth Management'ın baş ekonomisti Brian Jacobsen, "Bir kez daha, hizmetler bu ekonominin canlılığını koruyarak ağır işi yapıyor," dedi.

Ancak ayrıca, "petrol fiyatları yükseldi ve liman grevi işleri gerçekten altüst edebilir" ifadelerini kullandı. 

Cboe Volatilite endeksi (.VIX), yeni sekme açılıyor, Wall Street'in korku göstergesi, yükseldi.

Enerji hisseleri, küresel ham petrol akışlarına tehdit oluşturabilecek Orta Doğu'daki genişleyen bölgesel çatışmaya ilişkin endişeler arttıkça petrol fiyatlarındaki artışla birlikte yükseldi. S&P 500 enerji endeksi, yaklaşık %1 arttı.

İsrail ordusu, Güney Lübnan'daki 20'den fazla kasabanın sakinlerine evlerini derhal boşaltmalarını söyledi. Perşembe günü, İsrail'in İran'ın petrol tesislerine saldırmasını destekleyip desteklemeyeceği sorulduğunda, ABD Başkanı Joe Biden muhabirlere şunları söyledi: "Bunu görüşüyoruz."

Doğu ve Körfez kıyılarındaki işçi grevi üçüncü gününe girdi. Morgan Stanley ekonomistleri, uzun süreli bir durmanın tüketici fiyatlarını artırabileceğini ve gıda fiyatlarının ilk tepkiyi vermesinin muhtemel olduğunu söyledi.

Bazı büyük ABD bankalarının mali sonuçlarının, önümüzdeki haftanın sonunda üçüncü çeyrek S&P 500 bilanço sezonunu gayri resmi olarak başlatması bekleniyor.

İlgili Haberler