Dow Jones, Nasdaq ve S&P kırmızıda açıldı yeşilde kapandı 

Dow Jones, Nasdaq ve S&P kırmızıda açıldı yeşilde kapandı 

Dow Jones, Nasdaq ve S&P endeksleri, en ilginç günlerinden birini yaşadı, S&P endeksi gün içinde yüzde 1 düşüş yaşadı arkasından günü yüzde 1 yükselişle tamamladı. 

A+A-

Dow Jones, Nasdaq ve S&P endeksleri, en ilginç günlerinden birini yaşadı, S&P endeksi gün içinde yüzde 1 düşüş yaşadı arkasından günü yüzde 1 yükselişle tamamladı. 

Hisse senetleri Çarşamba günü, yatırımcıların son ABD enflasyon verilerinin Federal Rezerv politikası için ne anlama geldiğini tartmasıyla dalgalı bir seans geçirerek günü yükselişle tamamladı. Teknoloji hisseleri, seans diplerinden toparlanmaya öncülük etti.

S&P 500, %1,07 artışla 5.554,13'te kapandı. Çarşamba günü, S&P Ekim 2022'den bu yana ilk kez günlük bazda %1 düştüğü ve ardından %1'den fazla yükselerek kapandığı gün oldu.

30 hisse senedinden oluşan Dow, 124,75 puan veya %0,31 artarak 40.861,71'de kapandı. En düşük seviyesinde, endeks 743,89 puan kadar kaybetti. Nasdaq Bileşik Endeksi, %2,17 artarak ve önceki kayıplarını silerek 17.395,53'ten kapandı.
amd+nvidia-001.png

Yatırımcılar öğleden sonraki işlemlerde mega-cap teknoloji ve yarı iletken hisselerini satın aldılar ve Nvidia'nın %8 ve AMD'nin yaklaşık %5 artmasıyla Nasdaq'ı desteklediler. VanEck Semiconductor ETF (SMH) yaklaşık %5 yükseldi.

JPMorgan Chase ve Goldman Sachs dahil banka hisseleri de önceki düşük seviyelerden toparlandı ve seansı sınırlı kazançlarla tamamladı.

Hisseler başlangıçta tüketici fiyat endeksindeki temel okumanın (dalgalı gıda ve enerji kategorilerini çıkaran) beklenenden biraz daha fazla artmasının ardından düştü. Bu, yatırımcıların Federal Rezerv'den yarım puanlık bir faiz indirimi umutlarını azalttı. CME Group'un FedWatch ölçümüne göre, yatırımcılar artık merkez bankasının 17-18 Eylül toplantısında 25 baz puanlık bir faiz oranı indirimini onaylaması olasılığını %85 olarak fiyatlıyor. Ancak genel TÜFE, Şubat 2021'den bu yana en düşük yıllık seviyeye ulaştı.

steve-sosnick.png

Interactive Brokers'ın baş stratejisti Steve Sosnick, "Kendi başına ele alındığında [TÜFE] korkunç değil," dedi. "Ancak piyasanın ihtiyaç duymadığı şey, beklenenden yüksek bir temel okumaydı. Bence bu, 50 baz puanlık bir faiz indiriminin kartlarda olabileceği umudunu taşıyan bir piyasa için büyük bir soğuk su sıçramasıydı. Bu beklentiler neredeyse buharlaştı."

İlgili Haberler