Dow Jones, Nasdaq ve S&P, Nvidia'nın desteği sürerken nasıl açılacak 

Dow Jones, Nasdaq ve S&P, Nvidia'nın desteği sürerken nasıl açılacak 

ABD'de vadeli hisse senedi piyasalarında, spot piyasanın açılışı öncesinde, endeksler yukarı yönlü bir seyir izliyor.

A+A-

ABD'de vadeli hisse senedi piyasalarında spot piyasanın açılışı öncesinde, endeksler yukarı yönlü bir seyir izliyor.

Nvidia hisselerinde aldığı destek sayesinde Nasdaq Bileşik endeksi endekslerin yükselişine öncülük ediyor.S&P 500 vadeli kontratları  yüzde 0,21, Dow Jones Sanayi Endeksi yüzde 0,01 ve Nasdaq 100 vadeli işlemleri yüzde 0,37 oranında artışla işlem görüyor.

Salı günü Dow Jones Sanayi Endeksi 299 puan veya %0,76 düşüşle 39.112 puana, S&P 500 endeksi 21 puan veya %0,39 artışla 5.469 puana ve Nasdaq Composite 221 puan veya %1,26 artışla 17.718 puana ulaştı.

Vadeli işlemler, Çarşamba günü açılış zili çaldığında teknoloji hisselerinin kazanımlara öncülük edeceğini gösteriyor; Nvidia hisseleri piyasa öncesi işlemlerde yüzde 2,2 yükselerek Salı günü görülen yüzde 6,8'lik yükselişe katkıda bulunuyor.

Kathleen Brooks,

XTB araştırma direktörü Kathleen Brooks, "Nvidia hisselerinde 430 milyar dolarlık piyasa değeri kaybının ardından yaşanan kısmi toparlanma, düşüşün anlık olduğunu ve herhangi bir temel faktör tarafından tetiklenmediğini gösteriyor. Ancak bu şu soruyu doğuruyor: Nvidia'yı satmak için temel bir neden olsaydı ne olurdu, bu hisse senedini ne kadar daha aşağıya çekerdi?" değerlendirmesinde bulunuyor. 

Bu arada, yatırımcılar Cuma günkü PCE enflasyon raporunu beklerken Hazine tahvilleri piyasasındaki sakinlik de risk iştahının desteklenmesine yardımcı oluyor.

İlgili Haberler