Dow Jones, Nasdaq ve S&P Ortadoğu'dan tokat yedi 

Dow Jones, Nasdaq ve S&P Ortadoğu'dan tokat yedi 

Ortadoğu'da yaşanan  gerginlik ve Fed'in faiz indirimlerinde kısmen frene basacağı endişesi Dow Jones, Nasdaq ve S&P'de günün kayıpla tamamlanmasına neden oldu.

A+A-

S&P 500 Endeksi bugün -%0,33, Dow Jones Sanayi Endeksi -%0,32 ve Nasdaq 100 Endeksi -%0,40 düşüşle günü tamamladılar. 

Hisse senetleri bugün, tahvil faizlerindeki yükselişin baskısı altında hafif düşüşte. 10 yıllık Hazine bonosu getirisi, geçen Cuma günü beklenenden daha güçlü ABD Eylül tarım dışı istihdam verişinin Fed'in gelecek ayki FOMC toplantısında -50 baz puanlık faiz indirimi yapma olasılığını ortadan kaldırması sonucunda 2 aylık zirveye tırmandı. Enerji hisselerindeki güç, daha geniş piyasadaki düşüşü sınırlandırdı ve Batı Teksas Türü ham petrol 7 haftalık zirveye ulaşarak %2'den fazla artışla günü tamamladı. 

Orta Doğu gerginlikleri de risk varlıklarına olan iştahı azalttı ve olumsuz bir hisse senedi faktörü. Gazze'ye ek olarak, İsrail Hizbullah'la mücadele etmek için Lübnan'da kara ve hava saldırısı düzenliyor. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) bugün, Beyrut'un güney banliyölerinde hava saldırılarını sürdürürken güney Lübnan'a üçüncü bir tümen asker konuşlandırdığını söyledi. Piyasalar ayrıca İsrail Başbakanı Netanyahu'nun İran'ın "büyük bir hata yaptığını" ve "bedelini ödeyeceğini" söyleyerek misilleme yapma sözü vermesinin ardından geçen Salı günü İran'dan gelen füze saldırısına İsrail'in vereceği yanıtı bekliyor.

Piyasalar, fiyatların gevşeme eğiliminin devam edip etmeyeceğini görmek için Perşembe günü ABD tüketici fiyat haberlerini bekliyor. Konsensüs, Eylül TÜFE'sinin Ağustos'taki %2,5'lik yıllık artıştan %2,3'e düşmesi yönünde. Eylül TÜFE'sinin gıda ve enerji hariç Ağustos'tan itibaren değişmeden %3,2 yıllık artışla kalması bekleniyor.

Piyasalar 6-7 Kasım FOMC toplantısında -25 baz puanlık bir faiz indirimi için %83 ve o toplantıda -50 baz puanlık bir faiz indirimi için %0 oranında indirim yapıyor.

Bugün yurtdışı borsaları daha yüksek. Euro Stoxx 50 %0,23 oranında yükseldi. Çin'in Şanghay Bileşik Endeksi bir haftalık Ulusal Bayram tatili nedeniyle kapalı. Japonya'nın Nikkei Hisse Senedi 225 endeksi 1 haftalık zirveye çıktı ve %1,8 oranında yükseldi.
 

İlgili Haberler