Dow Jones, Nasdaq ve S&P rekor kapanışlar sonrası yükselişe devam edecek mi

Dow Jones, Nasdaq ve S&P rekor kapanışlar sonrası yükselişe devam edecek mi

Dow Jones ve S&P endeksleri dün ABD hisse senedi piyasalarında rekor kapanışlar yaşamış ve Nasdaq, % 0,2 oranında değer kazanmıştı. Yükseliş bugün devam edecek mi? 

A+A-

ABD hisse senedi piyasaları endeksleri vadeli piyasalarda bugün yukarı yönlü bir seyir izliyor ve spot piyasanın yükselişle açılacağına işaret ediyor. Çin Hükümeti'nin ekonomiyi canlandırmaya yönelik önlemlerinin küresel düzeyde hisse senedi piyasalarına verdiği destek ABD borsalarına da olumlu yansıyor ve S&P 500 ve Dow Jones Sanayi Ortalaması yeni rekor kapanışlar kaydettikten sonra hafifçe yükseliyor.

Dow Jones vadelileri 61 puan veya %0,1, S&P 500 vadeli işlemleri %0,2 ve Nasdaq-100 vadeli işlemleri %0,2 artışla işlem görüyor.

Dünkü işlemlerde, S&P 500 ve Dow'un sırasıyla %0,3 ve %0,2 ve Nasdaq'ın %0,1 arttığı bir gün yaşanmıştı. 

Kamu hizmetleri ve finans gibi faize duyarlı sektörler, Fed'in kesintilerini bekleyerek son haftalarda yükseliş kaydediyor. Bespoke Investment Group'un kurucu ortağı Paul Hickey'e göre, Temmuz ayında sadece iki sektör varken, S&P 500'de 2024'te piyasayı geride bırakan dört sektör var.

Pazartesi günü CNBC'nin "Closing Bell: Overtime" programında Hickey, "Yüzeyin altında çok şey hareket ediyor. Bu mega sermayeli hisse senetlerinden daha geniş pazara bayrağın geçtiğine işaret ediyor. " dedi.


Piyasa oyuncuları aşırı faiz indirimini alkışlasa da, LPL Financial'ın baş küresel stratejisti Quincy Krosby'ye göre, piyasa önümüzdeki haftalarda muhtemelen daha yüksek oynaklık yaşayacak.

"Değerlemelerin Fed sonrası piyasa ivmesinin arkasında nasıl yükseldiği göz önüne alındığında, piyasa ekonominin daha hızlı bir şekilde yumuşadığına dair herhangi bir göstergeye karşı oldukça hassas olacak," dedi.

Yatırımcıların gözü bugün ekonomik verilerde olacak ve Conference Board'un Eylül ayı tüketici güveni verisi bekleniyor. Sabah saatlerinde Richmond Fed imalat endeksi de açıklanacak.

İlgili Haberler