Dow Jones, Nasdaq ve S&P rekor seviyelere yükseldi

Dow Jones, Nasdaq ve S&P rekor seviyelere yükseldi

Dow Jones, Nasdaq ve S&P endeksleri ABD ekonomisinin sert bir inişten daha çok yumuşak bir inişe yakın olduğu düşüncesinin yaygınlaşmasından aldığı destekle rekor seviyelerde işlem görüyor. 

A+A-

ABD hisse senedi piyasalarında, S&P 500 Endeksi bugün %1,56, Dow Jones Sanayi Endeksi %0,95 ve Nasdaq 100 Endeksi %2,60 artışla işlem görüyor. 

Hisse senetleri bugün keskin bir şekilde yükseldi, S&P 500 ve Dow Jones Endüstriyel Endeksi tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşırken Nasdaq 100 4 haftalık zirveye tırmandı. Fed'in Çarşamba günü faiz oranlarını agresif bir şekilde -50 baz puan düşürmesinin ardından hisse senetleri bugün dünya çapında yükseldi. Fed'in -50 baz puanlık faiz indirimi ve bu yıl başka bir -50 baz puanlık faiz indirimi öngörüleri, Fed'in yumuşak bir iniş gerçekleştireceği yönündeki spekülasyonları destekledi ve varlık piyasalarında risk iştahını tetikledi. Hisse senetleri, ABD haftalık ilk işsizlik başvurularının beklenenden fazla düşerek 4 aylık düşük seviyeye inmesinin ardından tahvil getirilerindeki artışa rağmen bugün kazanımlarını korudu. Bu, Fed politikası için şahin bir faktör.

ABD haftalık ilk işsizlik başvuruları -12.000 düşüşle 4 aylık düşük seviye olan 219.000'e geriledi ve 230.000'lik beklentilerden daha güçlü bir işgücü piyasası olduğunu gösterdi.

ABD Ağustos Philadelphia Fed iş görünümü anketi endeksi +8,7 artarak 1,7'ye çıktı ve 0,0'lık beklentilerden daha güçlü oldu.

ABD Ağustos mevcut konut satışları -2,5% aylık düşüşle 10 aylık düşük seviye olan 3,86 milyona geriledi ve 3,90 milyonluk beklentilerden daha zayıf oldu.

ABD Ağustos öncü ekonomik göstergeleri -0,2% aylık düşüşle beklentilerden daha küçük bir düşüş yaşadı. (beklenti: aylık -0,3% )

Piyasalar 6-7 Kasım FOMC toplantısında -25 baz puanlık bir faiz indirimi için %100 ve o toplantıda -50 baz puanlık bir faiz indirimi için %41 oranında fiyatlama yapıyor. 

İlgili Haberler