Dow Jones, Nasdaq ve S&P Temmuz ayına yükselişle başladı 

Dow Jones, Nasdaq ve S&P Temmuz ayına yükselişle başladı 

Wall Street'te Hisse senetleri yeni aya olumlu bir başlangıç ​​yaptı; Dow Jones, Nasdaq ve S&P güne pozitif bir başlangıç yaptı.

A+A-

Wall Street'te Hisse senetleri yeni aya olumlu bir başlangıç ​​yaptı; yatırımcılar bir yandan Fransa seçimlerinin piyasalar üzerindeki etkilerini değerlendirirken bir yandan da bir dizi ekonomik rapora hazırlanıyor.

Cuma günkü çok önemli ABD istihdam raporu için geri sayımda Wall Street, merkez bankasının bir sonraki adımlarına ilişkin ipuçları bulmak için Fed yetkililerinin bir dizi verisini ve açıklamalarını inceleyecek. Fransa'daki seçim sonuçlarının aşırı sağdan gelecek aşırı politikaların olasılığının azaldığını göstermesiyle Avrupa hisseleri dört günlük kayıp serisini sonlandırdı ve euro yükseldi.

Evercore'dan Krishna Guha konuya ilişkin değerlendirmesinde; 
“Oylama kesin olmaktan çok uzak. ancak aşırı sağ veya aşırı solun doğrudan zafere yol açabileceği yönündeki daha kötü senaryolar yerine, orantılı bir parlamento olasılığı görünüyor. Paris'teki siyasi felç ve Avrupa Birliği düzeyinde kronik işlevsizlik gibi daha az kötü bir senaryoyu tercih ediyor." dedi 

Yatırımcılar aynı zamanda geçen haftaki başkanlık tartışmasının ardından stratejilerini de değerlendiriyor. Morgan Stanley stratejistleri, hisse senedi yatırımcılarının "seçici kalmaları" gerektiğini ve seçim sezonuna girerken kaliteli ABD hisse senetlerine karşı önyargılı davranmaları gerektiğini söylüyor. Firma, ayrı bir notta, Donald Trump'ın başkanlık zaferine ilişkin artan beklentinin, getiri eğrisini dikleştirmeyi çekici bir bahis haline getirdiğini, zira böyle bir senaryoda büyümenin muhtemelen yavaşlayacağını ve enflasyonun hızlanacağını söyledi.

S&P 500 yüzde 0,3 yükseldi. Fransa'nın CAC 40 Endeksi yüzde 2,8 kadar yükseldikten sonra bir miktar kar satışı gördü. Fransız kredi kuruluşları Societe Generale SA, BNP Paribas SA ve Credit Agricole SA'nın %5'ten fazla artmasıyla bankacılık hisseleri Avrupa'nın Stoxx 600 Endeksi'nde yükselişe öncülük etti. Euro Haziran ortasından bu yana en güçlü seviyesine tırmandı.

10 yıllık Hazine tahvillerinin getirisi altı baz puan artışla %4,45'e yükseldi. Dolar dalgalandı.

Öne çıkan şirket haberleri 

Boeing Co., Spirit AeroSystems Holdings Inc.'i, tedarikçiye 4,7 milyar dolar değerinde değer katan hisse başına 37,25 dolar karşılığında geri satın almayı kabul ederek, güç durumdaki ABD'li uçak üreticisi üretim hatalarını düzeltmeye çalışırken yirmi yıllık ayrılığı ortadan kaldırdı.

Chewy Inc., çevrimiçi ortamda "Roaring Kitty" olarak bilinen Keith Gill'in, çevrimiçi evcil hayvan maması ve ürün perakendecisinde %6,6'lık pasif hissesini açıklamasının ardından yükselişe geçti.

Meta Platforms Inc., Instagram ve Facebook'ta reklamsız hizmetlere yönelik abonelik modeli nedeniyle bir uyarıyla karşı karşıya kaldı ve Avrupa Birliği'nin yeni ve katı kurallar kapsamında Büyük Teknoloji'ye yönelik son saldırısında potansiyel olarak ağır para cezaları riskiyle karşı karşıya kaldı.

A.P. Moller-Maersk A/S, Deutsche Bahn AG'nin 15 milyar Euro'dan (16,1 milyar $) fazla değere sahip olduğu bildirilen lojistik birimi DB Schenker için teklifini geri çekti.

Air France-KLM, bu yaz sezonunda Fransız birimlerinde öngörülen birim gelir üzerinde baskı yaşıyor çünkü yolcular, Olimpiyat Oyunları sırasında olası aksaklıkları ve yüksek fiyatları önlemek için yaz aylarında Paris'ten kaçınıyor.
 

İlgili Haberler