Dow Jones Nasdaq ve S&P'de tatil sonrası nasıl bir açılış bekleniyor

Dow Jones Nasdaq ve S&P'de tatil sonrası nasıl bir açılış bekleniyor

ABD hisse senedi piyasalarının dünkü tatil sonrası bugün güne nasıl bir başlangıç yapması bekleniyor? 

A+A-

ABD hisse senedi piyasaları açısından, güçlü ancak dalgalı bir Ağustos ayının ardından yatırımcıların potansiyel olarak zorlu bir aya hazırlanmasıyla şu sıralarda vadeli piyasalarda ABD endeksleri küçük çaplı düşüşlerle işlem görüyor. 

Vadeli piyasalarda şu sıralarda, Dow Jones Sanayi endeksi 70 puan veya %0,17, S&P 500 %0,14 ve Nasdaq %0,34 düşüşle işlem görüyor.

ABD piyasaları Pazartesi günü İşçi Bayramı tatili nedeniyle kapalıydı.

Endeksler cuma günkü seansı ciddi yükselişlerle tamamlamıştı.  Aylık bazda ise, S&P 500 Ağustos ayında %2,3 yükselerek dördüncü aylık artışını kaydetti. Dow ve Nasdaq bu dönemde sırasıyla %1,8 ve %0,7 yükseldi.

Bu hareketler, ayın başında sert bir satış dalgasının ardından geldi. ABD ekonomisinin resesyona girmesiyle ilgili endişeler ve Japon yenini içeren popüler bir hedge fon ticaretinin sona ermesi, hisse senetlerini Ağustos başında düşürdü. Bir noktada, S&P 500 toparlanmadan önce ay boyunca %7'den fazla düşüş yaşadı.

ekran-goruntusu-2024-09-03-115641.png

Deutsche Bank makro stratejisti Henry Allen, "Ağustos inanılmaz derecede zor bir başlangıç ​​yaptı," diye yazdı. "Ancak 5 Ağustos'tan sonra piyasalarda sakinlik geri dönmeye başladı. Bu kısmen, ABD ekonomisine ilişkin daha olumlu verilerle desteklendi ve bu da yaklaşan bir durgunluk hakkındaki korkuları hafifletmeye yardımcı oldu." ifadelerini kullandı. 

Yatırımcılar, ABD hükümetinin Ağustos istihdam raporunu yayınlayacağı Cuma günü ayın ilk büyük ekonomik verisini alacaklar. Wall Street ayrıca, Eylül ayının S&P 500 için son 10 yıldır ortalama olarak en kötü ay olması nedeniyle mevsimsel ters rüzgarlarla da mücadele etmek zorunda kalacak.

İlgili Haberler