Dow Jones rekor kapanış yakalarken, Nasdaq ve S&P geriledi 

Dow Jones rekor kapanış yakalarken, Nasdaq ve S&P geriledi 

ABD hisse senedi piyasalarında gün satıcılı bir seyirle başlasa da Dow Jones rekor seviyeye yükselerek kapandı. Nasdaq ve S&P hafifçe geriledi. 

A+A-

Dow, yatırımcıların FedEx'teki düşüşü ve merkez bankasının bu hafta başında yaptığı devasa indirimin ardından daha fazla faiz indirimine gideceği beklentisini satın almasının etkisi ile Cuma günü yeni rekor seviyelerden kapanarak kazanç elde etti. Dow Jones Sanayi Endeksi 38 puan veya %0,1 artarak 42.063,36'lık rekor bir kapanışa ulaştı. S&P 500 %0,2 düştü ve NASDAQ Composite %0,4 geriledi.

Hisse senetleri, Federal Rezerv'in faiz oranlarını 50 baz puan düşürmesinin ardından bu haftanın sonlarında yükseldi.

Tarihsel olarak, Fed'in faiz oranlarını düşürdüğü ve ABD ekonomisinin hala büyüdüğü dönemlerde hisse senetleri iyi performans göstermiştir. UBS analistleri bir notta, "Piyasalar artık bu sonucu bekliyor gibi görünüyor. Bu, Ağustos ayının başındaki zayıf ABD iş verilerinin Fed'in faiz oranlarını düşürmeden önce çok uzun süre beklediği endişelerinden bir dönüş anlamına geliyor."

Fed konuşmacıları, dev faiz indiriminin ardından geri döndü
Federal Rezerv konuşmacıları, Philadelphia Fed başkanı Patrick Harker ve Fed Valisi Michelle Bowman'ın açıklamalarıyla 'karartma' döneminin ardından tekrar ilgi odağı oldu.

Fed Yetkilisi Michelle Bowman, Cuma günü, Fed'in enflasyona karşı mücadelesini kazandığı beklentilerini körüklemekten kaçınmak için faiz indirimi döngüsüne dev faiz indirimiyle başlama kararına karşı oy kullandığını söyledi.

Bowman, Eylül ayında Fed'in 50 baz puanlık indirimine karşı oy kullanan ve daha düşük 25 baz puanlık bir indirim lehine oy kullanan tek Fed üyesiydi.

Teslimat ve lojistik devi FedEx (NYSE:FDX) hissesi, beklenenden önemli ölçüde daha zayıf bir çeyreklik kar performansı kaydettikten sonra %15 düştü.

Şirket, müşterilerin daha ucuz ve daha yavaş seçeneklere yönelmesiyle sarsılırken, endüstriyel talep de beklenenden daha zayıftı.

FedEx, ticarete yoğun bir şekilde maruz kalması nedeniyle küresel ekonominin öncüsü olarak kabul ediliyor. Zayıf üç aylık kazançları da faaliyetlerde olası bir yavaşlama konusunda soruları gündeme getiriyor.

Nike hissesi, spor giyim firmasının İcra Kurulu Başkanı John Donahoe'nin önümüzdeki ay görevinden ayrılacağını duyurmasının ardından yaklaşık %7 yükseldi. Daha önce Nike'ta çeşitli üst düzey yöneticilik rollerinde otuz yıldan fazla zaman geçiren Elliott Hill, Donahoe'nin yerini alacak.

Wall Street'in isimsiz kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Qualcomm'un son günlerde sıkıntı çeken çip üreticisine bir devralma teklifinde bulunmasının ardından Intel Corporation, %4'ten fazla artışla kapandı.

İlgili Haberler