Dow Jones Rekor seviyeye yükselerek kapandı, Nasdaq ve S&P geriledi 

Dow Jones Rekor seviyeye yükselerek kapandı, Nasdaq ve S&P geriledi 

Nvidia hisselerine gelen satışlar Nasdaq ve S&P 500'ü aşağı çekerken, Dow Jones Sanayi endeksi rekor seviyeye yükselerek günü tamamladı

A+A-

Pazartesi günü S&P 500, yapay zeka ağırlıklı Nvidia'nın bu haftaki bilanço açıklaması öncesinde düşüş yaşamasıyla düşüşle kapanırken, yatırımcılar Federal Rezerv'in faiz indirimlerinin gidişatı hakkında ipuçları için enflasyon verilerini bekliyorlar.

Teknoloji ağırlıklı Nasdaq düşüş yaşadı, ancak Dow Jones Sanayi Endeksi, Caterpillar ) ve American Express hisselerinde yaşanan yaklaşık %1'lik artışın desteği ile yükselerek günü tamamladı. 

Nvidia, Çarşamba günü ABD borsasının haftanın en yakından izlenen olayı olması beklenen bilanço açıklamasının öncesinde %2,25 düştü.

Bazı yatırımcılar, Nvidia'nın parlak bir yıl sonu tahmininde bulunmaması halinde Microsoft , Alphabet ve Meta Platforms gibi yapay zeka ile ilgili şirketlerde olduğu gibi Wall Street'in yükselişini altüst edebileceğinden endişe ediyor.

ekran-goruntusu-2024-08-26-235720.png

Oklahoma, Tulsa'daki Longbow Asset Management'ın CEO'su Jake Dollarhide, konuya dair yorunumnda "Nvidia hayal kırıklığı yaratabilir. Bence çoğunluk kötü bir haberin olabileceğinden bile şüphelenmediği noktaya geldiğinizde, genellikle o noktaya gelirsiniz," diye uyardı 

ABD'de listelenen Temu sahibi PDD Holdings hisseleri, ikinci çeyrek geliri için piyasa beklentilerini kaçırdıktan sonra neredeyse %29 düştü.

Tesla, Kanada'nın ABD ve Avrupa Birliği'nin öncülüğünü takip ederek Çin'den gelen elektrikli araçların ithalatına %100 gümrük vergisi uygulayacağını söylemesinin ardından %3,2 düştü.

kanada-vs-china.png

S&P 500 %0,32 düşerek seansı 5.616,84 puanda kapattı. Nasdaq %0,85 düşüşle 17.725,77 puana gerilerken, Dow Jones Sanayi Endeksi %0,16 artışla 41.240,52 puana yükseldi.

11 S&P 500 sektör endeksinden altısı düştü, düşüşe bilgi teknolojisi sektörü %1,12 düşüşle öncülük yaparken, ardından tüketici ürünleri sektörü %0,81'lik bir kayıp geldi.

Enerji sektörü endeksi, Orta Doğu'daki jeopolitik çatışmanın ham petrol fiyatlarını yükseltmesiyle petrol arzında kesintiler olduğuna dair raporların ardından %1,11 sıçradı.

NASA'nın gelecek yıl astronotlarını uzaydan geri getirmek için Starliner'ın yerine SpaceX'i seçmesinin ardından Starliner'ın sahibi Boeing hisseleri %0,85 düştü.

Para piyasaları, CME Group'un FedWatch aracına göre, Eylül ayında %70 oranında 25 baz puanlık bir faiz oranı indirimi ve %30 oranında 50 baz puanlık bir indirim ihtimali olduğunu gösteriyor.

Merkez bankasının tercih ettiği enflasyon göstergesi olan Temmuz ayına ait Cuma günü açıklanacak olan Kişisel Tüketim Harcamaları verileri, politika gevşetme yörüngesi hakkında daha fazla bilgi sağlayabilir.

ABD borsasında, düşen hisse senetleri yükselen hisse senetlerini 1,2'ye bir oranında geride bıraktı.

İlgili Haberler