Dow Jones rekorla, S&P 500 ve Nasdaq yükselişle açıldı

Dow Jones rekorla, S&P 500 ve Nasdaq yükselişle açıldı

ABD Hisse senetleri Pazartesi günü, yatırımcıların suikast girişiminin eski Başkan Donald Trump üzerindeki etkisi ve şirketlerden gelecek bilanço açıklamalarına yönelik beklentileri ile haftaya yükselerek başladı. 

A+A-

ABD Hisse senetleri Pazartesi günü, yatırımcıların suikast girişiminin eski Başkan Donald Trump üzerindeki etkisini değerlendirmeleri ve şirketlerden gelecek bilanço açıklamalarına yönelik beklentilerin etkisi ile haftaya yükselerek başladı. 

Dow Jones Sanayi Endeksi 251 puan ve yüzde 0,6 artış gösterdi ve açılış zilinden kısa bir süre sonra yeni bir gün içi rekoru kırdı. S&P 500 ve Nasdaq Bileşik endeksi yüzde 0,5 oranında değer kazandı.

Yatırımcılar Cumhuriyetçilerin başkan adayı Trump'a düzenlenen suikast girişimiyle ilgili son gelişmeleri izliyordu. Yatırımcılar bunun ülkede daha fazla siyasi çekişme yaratma potansiyeline sahip olmasına rağmen bunun Trump'ı ve Cumhuriyetçileri Kasım seçimleri öncesindeki anketlere daha da ileri itebileceğini düşünüyor.

CFRA Research'ün baş yatırım stratejisti Sam Stovall, "İyi haber şu ki, eski Başkan Trump kulağından daha fazla yaralanmadı, öldürülmedi ve sonuç olarak piyasanın momentum yoluna devam edeceğini düşünüyorum" dedi. 

Cumhuriyetçi Ulusal Konvansiyonu Pazartesi günü Milwaukee, Wisconsin'de başlıyorve Trump anketlerde başkanlık yarışında önde görünüyor.  

Sigortacılar Humana ve UnitedHealth Grubu Cumhuriyetçi yönetimden gelen daha az maliyet baskısından yararlanabilecek şirketler olarak yüzde 2'den fazla yükseliş sergiliyor.

Russell 2000, Pazartesi günü Goldman Sachs'ın Trump'ın ikinci döneminin küçük sermayeli şirketlerin daha iyi performans göstermesine yardımcı olabileceğini söylemesinin ardından art arda dördüncü günde de yükselişe geçti.

Vital Knowledge'ın kurucusu Adam Crisafulli Pazar günkü bir notta, "Trump zaten açık ara öndeydi ve vurulma sadece bu statüyü güçlendirecek" dedi.

Diğer yandan yatırımcıların dikkati ikinci çeyrek kazanç raporlarına odaklanmış durumda. Bu sürümler, bu yıl yeni zirvelere yükselen bir pazar için en son katalizörü sağlayabilir.

Goldman Sachs Hisseleri, analist beklentilerini aşan kazançların açıklanmasının ardından Pazartesi günü %1,5'tan fazla yükseldi. 

Yatırımcılar ayrıca Federal Reserve Başkanı Jerome Powell'ın Washington D.C. Ekonomi Kulübü'nde TSİ 19.30'da yapacağı açıklamayı da takip edecek. 

İlgili Haberler