Dow Jones, S&P 50 ve Nasdaq haftanın son işlem günü nasıl açılacak?

Dow Jones, S&P 50 ve Nasdaq haftanın son işlem günü nasıl açılacak?

Nasdaq ve S&P 500 vadeli işlemleri, Federal Rezerv tarafından yakından takip edilen bir enflasyon raporunun ılımlı sonuçlar vermesi beklentisiyle Cuma günü yükseldi

A+A-

New York borsasında Nasdaq ve S&P 500 vadeli işlemleri, Cuma günü Federal Rezerv tarafından yakından takip veriye bağlı olarak enflasyonun ılımlılaşacağı umuduyla yükselirken, Trump Media & Technology Group hisseleri Joe Biden'ın başkanlık tartışmasındaki zayıf performansının ardından sıçrama yaptı.

Dow e-minis 38 puan (%0,1), S&P 500 e-minis 18,75 puan (%0,34) ve Nasdaq 100 e-minis 76 puan (%0,38) artış gösterdi.

Ticaret Bakanlığı'nın verilerine göre kişisel tüketim harcamaları (PCE) fiyat endeksinin bir önceki ay %0,3 arttıktan sonra Mayıs ayında yatay seyretmesi, çekirdek rakamın ise bir önceki ay %0,2 arttıktan sonra %0,1 yükselmesi bekleniyor.

Fed'in Aralık ayında bu yıl için sadece bir faiz indirimi öngörmesine rağmen, piyasa katılımcıları fiyat baskılarındaki düşüş trendinin devam etmesi ve ekonominin on yılların en yüksek faiz oranlarına duyarlı olması nedeniyle Eylül ayından itibaren iki indirim bekliyor. LSEG FedWatch verilerine göre, Eylül ayında 25 baz puanlık bir indirim olasılığı %60 seviyesinde bulunuyor.

Microsoft, Nvidia, Alphabet ve Amazon.com gibi büyük şirketler piyasa öncesi işlemlerde yükselişe geçti.

Hem S&P 500 hem de Nasdaq endeksleri, yapay zeka ile ilgili hisselerdeki kısa süreli düşüş, Amazon.com'un ilk kez 2 trilyon dolar piyasa değerine ulaşması, FedEx ve Micron Technology gibi şirketlerin üç aylık kazançları ve karışık ekonomik verilerin damgasını vurduğu bir haftada kazanç elde etmeye hazırlanıyor.

Haftanon son işlem gününde Trump Media & Technology Group ve Phunware ve Rumble gibi eski Başkan Donald Trump ile bağlantılı diğer hisse senetleri %1 ila %8 arasında yükseldi. 

 

İlgili Haberler