Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq açılışından önce bilmeniz gerekenler

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq açılışından önce bilmeniz gerekenler

New York Borsası Açılmadan Önce Bilmeniz Gereken 5 Şey

A+A-

New York borsasında yatırımcılar haftanın son işlem günü Temmuz ayı enflasyon verilerine odaklanmış durumda. Öte yandan Dell (DELL) ve MongoDB (MDB) hisseleri ise piyasa öncesi işlemlerde beklenenden iyi gelen çeyrek sonuçlarıyla yükseliyor. Intel (INTC) ise çip üreticisinin dökümhane işini ayırmayı düşündüğüne dair raporların ardından değer kazanıyor.

İşte yatırımcıların bugünü değerlendirmek için bilmesi gerekenler.

1. Temmuz Ayı Enflasyon Verileri Düşüş Eğilimi Gösterebilir

Yatırımcılar, bugün saat 8:30'da açıklanacak olan ve Temmuz ayında yıllık bazda %2,5'lik bir fiyat artışı öngörülen Kişisel Tüketim Harcamaları (PCE) raporunu bekliyor. PCE, Federal Rezerv'in enflasyonu ölçmek için tercih ettiği göstergedir ve enflasyon oranı hala merkez bankasının hedefinin üzerinde bulunsa da, Temmuz verilerinin fiyat artışlarının azaldığını göstermesi bekleniyor. PCE enflasyon verisi, Fed'in faiz indirim beklentilerini güçlendirebilir.

2. Yapay Zeka Talebinin Sunucu Satışlarını Artırması Dell'e Yaradı

Dell Technologies (DELL) hisseleri, bilgisayar üreticisinin yapay zeka (AI) satışlarındaki talep artışının, sunucu ve ağ gelirlerini %80 oranında artırmasıyla çeyreklik gelirini bir önceki yıla göre %9 artırarak 25 milyar $'a çıkardığını bildirmesinin ardından piyasa öncesi işlemlerde %5 yükseldi. Sonuçlar, analist beklentilerinin üzerinde gerçekleşti. Operasyon Direktörü Jeff Clarke, “Yapay zeka ivmesi 2. çeyrekte hızlandı ve her çeyrekte yapay zeka çözümleri satın alan kurumsal müşteri sayısında artış gördük.” diye ekledi.

3. MongoDB Artan Beklentilerle Değer Kazandı

MongoDB (MDB) hisseleri, veritabanı yazılımı üreticisinin analist beklentilerini aşan üç aylık satış ve kazançlar bildirmesinin ardından piyasa öncesi %15'in üzerinde bir artış gösterdi. Şirket, çeyreklik gelirini bir önceki yıla göre %13 artırarak 478,1 milyon $'a çıkardı ve zararını azalttı. Çoklu bulut geliştirici veri platformunun satışları, yapay zeka talebiyle %27 oranında artış kaydetti.

4. Intel, Stratejik Seçeneklerini Gözden Geçiriyor

Intel'in (INTC) hisseleri, çip üreticisinin yatırım bankacılarıyla şirketin mevcut krizini aşmasına yardımcı olabilecek stratejiler üzerinde görüştüğü haberleri üzerine piyasa öncesi %3 yükseldi. Bloomberg'e göre Intel, ürün tasarımı ve üretim işlerini ayırmak ve bazı fabrika projelerinden vazgeçmek gibi seçenekleri değerlendiriyor. Şirket, bu ayın başlarında beklenenden daha büyük bir zarar açıklayarak hisselerinin değer kaybetmesine neden olmuştu. Intel hisseleri yılbaşından bu yana değerinin yaklaşık %60'ını kaybetti.

5. GE Vernova Olumlu Bir Notla Değer Kazanıyor

GE Vernova (GEV) hisseleri, William Blair analisti Jed Dorsheimer'ın enerji üretim tedarikçisinin yapay zeka teknolojisinin artan enerji ihtiyaçlarına katkıda bulunabileceğini öngörmesi üzerine, hisseyi “daha iyi performans” derecesiyle değerlendirmeye almasının ardından Perşembe günkü kazançlarını genişleterek piyasa öncesi işlemlerde yükseldi. Analist, şirketin doğal gaz teknolojisini yapay zeka bilgi işleminin artan enerji ihtiyaçlarına uygun bir çözüm olarak sunduğunu belirtti.

İlgili Haberler