Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq artan faiz endişeleri ortamında nasıl açılacak?

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq artan faiz endişeleri ortamında nasıl açılacak?

New York Borsasında Faiz Endişeleriyle Tahvil Getirileri Yükseldi, Endeks Vadeli İşlemler Düştü

A+A-

New York borsasında endeks vadeli işlemleri Çarşamba günü düşüşle açıldı. Dow e-minis 258 puan (%0,66), S&P 500 e-minis 35,75 puan (%0,67) ve Nasdaq 100 e-minis 135,5 puan (%0,72) düşüş gösterdi. Büyük hisse senetleri, Federal Rezerv'in faiz indirimlerinin zamanlaması ve ölçeğine ilişkin endişelerle birlikte Hazine getirilerinin yükselmesi nedeniyle baskı altına girdi.

Apple, Meta ve Nvidia gibi büyük teknoloji hisseleri, ABD'nin 10 ve 5 yıllık tahvillerinin getirilerinin son dört haftanın en yüksek seviyelerine çıkmasıyla piyasa öncesi işlemlerde %0,2 ile %1,1 arasında değer kaybetti. Faiz oranlarının büyüklüğü ve zamanlamasına dair belirsizlikler, yıl başından beri piyasaları tedirgin ediyor.

Yatırımcılar yıla Mart ayında faiz indirimleri bekleyerek başlamıştı, ancak inatçı enflasyon ve merkez bankacılarının şahin yorumları, CME FedWatch Aracı'na göre beklentileri Kasım veya Aralık ayına kadar 25 baz puanlık bir indirime erteledi.

Yükselen Tahvil Getirileri ve Piyasa Tepkisi

Yükselen tahvil getirileri nedeniyle Wall Street'in korku göstergesi olan CBOE Volatilite Endeksi, 14,08 puana yükselerek 3 Mayıs'tan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Nasdaq vadeli işlemleri, teknoloji ağırlıklı endeksin Nvidia ve diğer çip hisselerindeki kazançların etkisiyle Salı günü ilk kez 17.000 seviyesinin üzerinde kapanmasının ardından düşüşe öncülük etti. Ancak, S&P 500 endeksi yatay seyrederken, beklenenden güçlü çıkan tüketici güveni verilerinin Fed'in para politikasını gevşetme döngüsüne yakın zamanda başlayacağına dair şüpheleri artırmasıyla Dow Jones endeksi düşüşle kapandı.

Bu hafta ana odak noktası, Fed'in tercih ettiği enflasyon göstergesi olan Nisan ayı Kişisel Tüketim Harcamaları verilerinin Cuma günü açıklanması olacak. FED'in bugün açıklayacağı Bej Kitap'ın ABD ekonomisinin durumuna ışık tutması bekleniyor. Piyasalar ayrıca New York Başkanı John Williams ve Raphael Bostic de dahil olmak üzere bu yılki politika yapıcılarının yorumlarını da yakından izleyecek.

Açımış Öncesi Şirket Haberleri

Marathon Oil, ConocoPhillips'in şirketi 15 milyar dolarlık piyasa değerinin biraz üzerinde bir fiyata satın almak için görüşmelerde bulunduğunu belirten bir raporun ardından %7,5 yükseldi.

American Airlines, fiyatlandırma gücünün zayıflaması nedeniyle ikinci çeyrek kar tahminini düşürdü ve hisseleri %7,8 değer kaybetti. Southwest ve Delta gibi diğer havayolu taşıyıcılarının her biri de %2,1'in üzerinde düşüş yaşadı.

DICK'S Sporting Goods hisseleri, şirketin yıllık satış ve kar tahminlerini yükseltmesinin ardından %7,5 arttı.

Robinhood Markets, ticaret uygulaması üreticisinin ilk hisse geri alım planını başlatmasının ardından %2,1 değer kazandı.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler