Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq Asya borsaları coşarken nasıl açılacak

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq Asya borsaları coşarken nasıl açılacak

FED'in faiz indirimi sonrası rekorlar kıran Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq Çin borsasındaki sert yükseliş sonrası haftanın ilk günü nasıl açılacak?

A+A-

New York borsasında hisse senedi vadeli işlemleri, geçen haftaki rekorlarından sonra haftanın ilk günü sakin bir seyir izledi. Çin borsasındaki sert yükselişle haftaya başlayan yatırımcılar, Cuma günü açıklanacak olan Amerikan işgücü piyasası verilerini ve bu verilerin Federal Rezerv’in faiz indirimleri üzerindeki etkisini bekliyor.

S&P 500 ve Nasdaq 100 kontratları yatay seyir izlerken, ABD'de listelenen Çin hisseleri, Çin hükümetinin ekonomiyi canlandırmaya yönelik adımlarıyla yükseldi. Hazine tahvilleri ise iki yıllık tahvillerin öncülüğünde değer kazandı, dolar ise yatay kaldı.

Avrupa'da Stoxx 600 endeksi, Stellantis ve Volkswagen gibi otomobil üreticilerinin kar uyarıları sonrası %0,8 geriledi. Öte yandan, Çin'deki olumlu teşviklerle CSI 300 endeksi %9,1 artışla 2008'den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

DWS Investment Avrupa hisse senetleri eş başkanı Marcus Poppe, Çin'deki toparlanmanın Avrupa piyasaları için olumlu olduğunu belirtti ancak Çin'den toparlanma sinyalleri gelmeden önce temkinli olunması gerektiğini vurguladı.

Geçen hafta ABD'den gelen veriler, Federal Rezerv'in faiz oranlarını daha da indireceğine dair beklentileri artırmıştı. Yatırımcılar bu hafta, Fed Başkanı Jerome Powell'ın Pazartesi günü yapacağı konuşmayı ve Cuma günü açıklanacak olan ABD tarım dışı istihdam verilerini yakından takip edecek. Güçlü bir istihdam verisi, yatırımcıların yüksek kaliteli hisse senetlerinden daha düşük kaliteli firmalara kaymasına neden olabilir.

Yatırımcılar ayrıca, artan Orta Doğu gerilimleri ve yaklaşan üçüncü çeyrek şirket sonuçlarıyla piyasaların yönünü belirleyecek birçok riski de göz önünde bulundurmalı.

Emtia piyasasında, petrol fiyatları Orta Doğu’daki gerilim ve Çin’in teşvik paketinin etkisiyle sabit kalırken, altın fiyatları hafif geriledi.

Bu hafta piyasalar için önemli gelişmeler:

  • Fed Başkanı Jerome Powell, Pazartesi günü Ulusal İşletme Ekonomisi Birliği konferansında konuşacak.
  • ECB Başkanı Christine Lagarde, AB Parlamentosu'nda parasal diyalog toplantısında konuşma yapacak.
  • Salı günü, ECB ve BoE yetkilileri küresel ekonomik büyüme hakkında çeşitli toplantılarda yer alacak.
  • ABD tarım dışı istihdam verileri, Cuma günü açıklanacak.

Piyasalardaki Ana Hareketler:

  • S&P 500 vadeli işlemleri %0,2 düştü.
  • Nasdaq 100 vadeli işlemleri %0,3 geriledi.
  • Stoxx Europe 600 %1 düştü.
  • Bitcoin, %3,3 düşüşle 63.636,11 dolara geriledi.
  • 10 yıllık Hazine tahvillerinin getirisi %3,77'ye yükseldi.
  • West Texas Intermediate ham petrolü %0,3 düşüşle 67,96 dolara geriledi.
  • Altın fiyatları, %0,7 düşüşle 2.638,83 dolara indi.

İlgili Haberler