Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq, çip krizi sonrası bugün nasıl açılacak

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq, çip krizi sonrası bugün nasıl açılacak

New York Borsasında Banka Kazançları Beklenirken Vadeli İşlemler Sabit, Nasdaq Yükselişte

A+A-

New York borsasında Çarşamba günü Dow ve S&P 500 vadeli işlemleri sabit kalırken, Nasdaq 100 vadeli işlemleri hafif yükseldi. Yatırımcılar Morgan Stanley ve diğer bankaların üç aylık finansal sonuçlarını beklerken, dün yaşanan teknoloji ve petrol hisselerindeki satışların ardından Nasdaq'ta toparlanma görüldü. Dow E-minis 30 puan (%0,07) gerilerken, S&P 500 E-minis 2,75 puan (%0,05) ve Nasdaq 100 E-minis 37,25 puan (%0,18) yükseldi.

Çip devi Nvidia, Biden yönetiminin yapay zeka çipi ihracatını sınırlandırmayı düşündüğüne dair haberlerle bir önceki seansta %5’e yakın değer kaybetmişti. Ancak bugün piyasa öncesi işlemlerde %0,9 oranında yükseldi. Yarı iletken hisseleri genel olarak karışık seyretti. ABD’de listelenen çip ekipmanı üreticisi ASML Holding, yıllık satış tahminini düşürdükten sonra %4 değer kaybetti.

nyse-3.jpg

Önceki seansta yarı iletken ve petrol hisselerindeki sert düşüşler, Wall Street’i olumsuz etkilemişti. Yatırımcılar ise sağlık sigortacısı UnitedHealth'in düşüşü ve büyük bankaların kazançlarındaki iyileşmeyi değerlendirmeye devam ediyor. Bankacılık sektörü, genel olarak olumlu kazançlar bildirdiği için günün odak noktası olmaya devam ediyor.

Hafta boyunca, tüketici sağlığı ve ABD ekonomisinin büyüme görünümüne dair önemli veriler açıklanacak. Özellikle perakende satışlar ve sanayi üretimi gibi kritik ekonomik göstergeler yakından takip edilecek. Ayrıca, Perşembe günü de bu verilere ilişkin önemli raporlar yayınlanacak.

Salı günü endekslerde görülen düşüşlere rağmen, Federal Rezerv'in gelecekteki faiz indirimlerine yönelik iyimser beklentiler, piyasaların rekor seviyelerde işlem görmesine olanak tanıdı. Pepperstone stratejisti Michael Brown, “Bu düşüşler alım fırsatı olarak görülmeli, büyük olasılıkla bu gerilemeler sığ ve kısa ömürlü olacaktır,” dedi.

Bankaların kazanç sezonu yatırımcıların odak noktası haline geldi. Gün içerisinde Morgan Stanley, Citizens Financial Group ve U.S. Bancorp gibi büyük finans kuruluşlarının finansal sonuçları açıklanacak. Brown, "Bankalar, genel olarak kazanç sezonunun sağlıklı bir göstergesi olmayı sürdürüyor. Güçlü kazanç büyümesi ve dirençli ekonomik performans, piyasanın daha da yükselmesine yardımcı olabilir," dedi.

CME FedWatch verilerine göre, Federal Rezerv'in Kasım ayındaki toplantısında 25 baz puanlık bir faiz indirimi beklentileri %90’ı aştı. Gün içerisinde Eylül ayına ilişkin ithalat ve ihracat fiyatları verileri de açıklanacak.

Mega teknoloji hisseleri de piyasa öncesi işlemlerde yükseliş yaşadı. Faiz oranlarına duyarlı bu hisseler, ABD Hazine tahvil getirilerindeki düşüşten destek buldu. Apple, Salı günü rekor seviyeye ulaştıktan sonra %0,2 değer kazandı. Microsoft ve Amazon.com hisseleri ise %0,2 artış gösterdi.

Öte yandan, Interactive Brokers Group hisseleri, üçüncü çeyrek kazançlarında beklenenin altında sonuçlar açıklamasının ardından %5 değer kaybetti.

İlgili Haberler