Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq düşük büyüme verileri sonrası nasıl açılacak?

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq düşük büyüme verileri sonrası nasıl açılacak?

New York borsasında endeksler düşük büyüme verisi sonrası haftanın ikinci işlem gününde nasıl açılacak

A+A-

New York borsasında vadeli işlemler düşük büyüme verileri sonrası haftanın ikinci işlem gününde düşüşte. Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq'ın da düşüşle açılması bekleniyor. Dow e-minis 208 puan ya da %0,54, S&P 500 e-minis 31,5 puan ya da %0,59 ve Nasdaq 100 e-minis 112 puan ya da %0,60 düşüş gösterdi.

Öte yandan bu hafta açıklanacak olan bir dizi rapor, büyümenin ne kadar yavaşladığını ölçmek için merakla bekleniyor.

Pazartesi günü açıklanan anket verileri, ABD fabrika faaliyetlerinin Mayıs ayında beklenenden daha fazla yavaşladığını ve inşaat harcamalarının Nisan ayında düştüğünü gösterdi. Bu veriler, hisse senetlerinin düşmesine neden oldu, ancak S&P 500 ve Nasdaq seansı hafif bir yükselişle kapatmayı başardı.

Nvidia, Apple, Alphabet ve Meta gibi megacap hisseleri, piyasa öncesi işlemlerde %0,3 ile %0,9 arasında düşüş yaşadı. Bu hisselerdeki kazançlar, ABD Hazine tahvillerinin getirilerindeki düşüşle önceki seansta Nasdaq'ı desteklemişti.

Genel olarak güçlü kurumsal kazançlar ve dirençli ekonomik büyüme, Wall Street'te iyimserliği korurken, faiz indirimlerinin zamanlaması ve hızı konusundaki belirsizlikler piyasaları etkiledi.

Ancak son veriler, ekonominin beklenenden daha fazla yavaşladığını gösteriyor ve bu durum, yatırımcıların faiz indirimlerine daha erken başlanmasını beklemelerine rağmen endişe yaratıyor.

CME'nin FedWatch aracına göre, traderlar Fed'in Eylül ayında faiz indirimine gitme olasılığını %62 olarak fiyatlıyor. Bu oran, ISM verileri açıklanmadan önce %53'tü ve geçen hafta %50'nin altındaydı.

Bu hafta açıklanacak olan birkaç önemli rapor, özellikle işgücü piyasasına dair daha net bir tablo sunacak. Salı günü İşe Alım ve İşgücü Devir Anketi, Cuma günü ise Mayıs ayı tarım dışı istihdam rakamları bekleniyor.

Günün ilerleyen saatlerinde fabrika siparişleri verisi ve Çarşamba günü hizmet sektörüne ilişkin anketlerin sonuçları da açıklanacak.

Pazartesi günkü işlemler, New York Borsası'ndaki bir aksaklıktan etkilenerek düzinelerce hisse senedinde dalgalanma yaşanmasına neden oldu. NYSE, sorunun çözüldüğünü ve hatalı işlemlerin iptal edildiğini açıkladı.

Intel, yeni nesil Xeon sunucu işlemcilerini piyasaya sürmesi ve Gaudi 3 yapay zeka hızlandırıcı çiplerini rakiplerinin ürünlerinin altında fiyatlandırmasının ardından %2,3 değer kazandı.

Yazılım kodlama platformu GitLab ise Pazartesi günü geç saatlerde beklenenden daha zayıf ikinci çeyrek geliri tahmin ettikten sonra %3,5 düştü.

İlgili Haberler