Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq, faiz baskısı artarken nasıl açılacak?

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq, faiz baskısı artarken nasıl açılacak?

New York Borsasnıda Hisse Senedi Vadeli İşlemleri Düştü, Hazine Getirileri Yükselmeye Devam Ediyor

A+A-

New York borsasında hisse senetleri, Hazine getirilerinin yükselerek kısıtlayıcı para politikası endişelerini artırmasıyla düşüş eğilimini sürdürmeye hazırlanıyor. S&P 500 vadeli işlemleri %0,4 düşerek ikinci gün üst üste gerileme işaretleri verdi. Salesforce Inc. ise satış büyümesindeki yavaşlama nedeniyle piyasa öncesi işlemlerde %17 değer kaybetti. Avrupa'nın Stoxx 600 endeksi ise telekom ve bankacılık hisseleri öncülüğünde yükseldi. On yıllık Hazine tahvillerinin getirileri, son iki günde yaklaşık 15 baz puan yükseldikten sonra sabit kaldı.

Yatırımcılar para politikası görünümünü iyileştirirken, bu hafta açıklanacak veriler kilit rol oynayacak. ABD'de Perşembe günü açıklanacak gayrisafi yurtiçi hasıla rakamlarının ilk verilere kıyasla daha düşük olması bekleniyor; Cuma günü ise ABD ve Avrupa'dan enflasyon raporları gelecek.

Küresel hisse senetleri, ABD'nin faiz indirimi beklentilerinin azalması ve ABD ihalelerinin ılımlı seyretmesinin ABD açığının finansmanına ilişkin endişeleri artırmasıyla Nisan ortasından bu yana en kötü haftasını yaşıyor. 

Teknoloji şirketlerindeki güçlü ralli temeller tarafından desteklenirken, BlackRock'ın "kilit sektör ağırlıklarından" biri olmaya devam ediyor. 

Şirket Haberleri

Goldman Sachs analistleri Perşembe günü altı büyük sermayeli ilaç hissesini incelemeye aldı. AstraZeneca Plc, Novo Nordisk A/S ve Novartis AG'ye alım, GSK Plc ve Bayer AG'ye ise nötr not verdiler. Roche Holding AG'ye ise tek satış notu verdiler.

Çin, PricewaterhouseCoopers LLP'ye rekor bir para cezası vermeye ve ülkenin en büyük mali dolandırıcılık vakalarından birindeki rolü nedeniyle küresel denetçinin bazı yerel faaliyetlerini askıya almaya hazırlanıyor.

Lüks spor ayakkabı markası Golden Goose Group SpA, İtalya'nın son bir yıldaki en büyük halka arzı olmaya aday Milano'daki ilk halka arzını başlatıyor.

Suudi Arabistan, petrol devi Aramco'nun hisselerinin ikincil arzını Pazar günü resmen başlatmaya hazırlanıyor. Bu anlaşma, 10 milyar dolardan fazla para toplayabilecek ve son yıllarda türünün en büyüklerinden biri olacak.

Brookfield, Fransız yenilenebilir enerji geliştiricisi Neoen SA'nın çoğunluk hissesini satın almak için özel görüşmeler yürütüyor. Anlaşmanın değeri yaklaşık 6,1 milyar Euro.

 

İlgili Haberler