Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq FED kararı sonrası ilk gün nasıl açılacak?

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq FED kararı sonrası ilk gün nasıl açılacak?

New York borsasında FED'in dün açıklanan faiz kararı sonrası bugün nasıl bir açılış yapılacak?

A+A-

New York borsasında FED'in dün açıkladığı faiz kararından sonra bugün Nasdaq vadeli işlemleri, Federal Rezerv'in faiz indirimi beklentilerini etkileyebilecek önemli enflasyon ve işgücü piyasası verileri öncesinde çip hisselerinin değer kazanmasıyla yükselişe geçti. Dow e-minis 131 puan ya da %0,34 düşerken, S&P 500 e-minis 5 puan ya da %0,09 arttı ve Nasdaq 100 e-minis 117,25 puan ya da %0,6 artış gösterdi.

Yatırımcı duyarlılığının, beklenenden düşük gelen ABD tüketici enflasyonu verileri ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın fiyat baskılarıyla mücadelede ilerleme kaydedildiğini kabul etmesinden destek bulduğu gözlemleniyor.  Gösterge Hazine tahvillerinin getirileri Çarşamba günü düşerek S&P 500 ve Nasdaq'ın rekor seviyelerde kapanmasına yardımcı olmuştu. Megacap teknoloji hisselerindeki güçlü kazançlar ve ekonomide yumuşak iniş beklentileri, bu iki endeksin yıl içindeki rallisinin temel faktörleri arasında yer aldı.

CME'nin FedWatch aracına göre, piyasalar Eylül ayında faiz indirimlerine başlanacağına dair beklentilerini azalttı ancak olasılıklar %60'ın üzerinde kaldı. LSEG verilerine göre, merkez bankasının bu yıl yalnızca bir faiz indirimi öngörmesine rağmen, traderlar yaklaşık iki adet 25 baz puanlık indirimi fiyatlıyor.

UBS Global Research, Fed'in faiz oranlarını Eylül yerine Aralık ayında indirmesini beklerken, Goldman Sachs ve Morgan Stanley ilk indirimi Eylül ayında beklemeye devam ediyor.

Mayıs ayı üretici fiyat endeksi ve haftalık işsizlik başvuruları verileri Perşembe günü piyasalar açılmadan önce açıklanacak ve New York Fed Başkanı John Williams günün ilerleyen saatlerinde bir panele moderatörlük yapacak.

Teknoloji hisselerindeki ralli piyasa öncesi işlemlerde de devam etti ve Broadcom hisseleri, şirketin yapay zeka operasyonları için tasarlanan çiplerden elde edilen gelir tahminlerini yükseltmesi ve 10'a 1 hisse bölünmesini duyurmasının ardından %13,5 arttı.

Diğer megacap hisselerden Amazon, Meta Platforms ve Alphabet'in hisseleri %0,2 ile %0,4 arasında değer kaybederken Nvidia %2,2 yükseldi. 

Dow vadeli işlemlerindeki zayıflık, mavi çip endeksinin bir önceki seansta yatay kapanmasının ardından geldi. Ekonomik açıdan daha hassas olan küçük sermayeli Russell 2000'i takip eden vadeli işlemler de endeksin Çarşamba günü son bir ayın en iyi gününü kaydetmesinin ardından %0,5 düştü.

Apple, bir önceki seansta tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktıktan ve kısa süreliğine Microsoft'u dünyanın en değerli şirketi olarak geçtikten sonra %0,2 geriledi. Tesla, Elon Musk'ın hissedarların 56 milyar dolarlık ödeme paketini onaylamak ve elektrikli araç üreticisinin yasal merkezini Teksas'a taşımak için oy kullanacaklarını söylemesinin ardından %6,8 arttı. Virgin Galactic, 1'e 20 ters hisse bölünmesini duyurduktan bir gün sonra %9,1 düştü.

İlgili Haberler